• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
БАДАНАРКА - напреднал
Здравеите,интересуваме какви конзолни и разклонителни кутии се използват за монтаж при работа с гипскартон,и как се закрепват.Благодаря.
Любо - специалист
за гипскартон или за мазилка са различни ти на какво ще ги слагаш
viko01 - специалист
Той си е написал интересуват го за гипсокартон.Дупчиш с фрезата и момнтираш с два болта се натягат от задната страна се отварят ушета които я опъват.Бих предложил преди монтажа да се направи лек фрезенк за да не надстърча конзолата
Любо - специалист
спа още верно че е написал.вико1 е казал точно как се прави /ако случаино не искаш да се виждат разклонителните кутии може да е направена инсталацията преди гипскартона с обикновенни вкопани малко в стената да не пречат а на гипскартона слагаш само комзоли лично аз така съм направил у нас
Тани - модератор
Зад гипскартона не е желателно да има разклонителни кутии и връзки , затова ако сега ще се прави инсталацията , правете всичко с гофрета и едножилни проводници , а връзките ги правете зад контактите или ключовете - има достатъчно място зад гипскартона. Така много по лесно се правят корекции и се поправят повреди по ел. инсталацията. А и винаги може да пуснеш допълнителен кабел!
Любо - специалист
моя гипскартон го слагах върху готова стена замазана и затова направих промените и ги скрих не е на нова къща
mladkal - майстор
Колега, Баданарка, послушай Тани. Много точно и вярно го е написал. А когато дойде ред да дупчиш картона, за да монтираш кутийките го прави внимателно и започни от по-малък диаметър фреза - да не се окаже в един момент дупката по-голяма от нужното. Ясно е, че нямаш опит иза това се зареди с търпение, макетно ножче и не бързай! Желая успех!
БАДАНАРКА - напреднал
Благодаря за отговорите,както винаги сте много печени :partyman:
sasooooooooo - "специалист"
Фрезенка на отвора не го режи с ножче, а с отверка го обиколи.
mladkal написа:
... А когато дойде ред да дупчиш картона, за да монтираш кутийките го прави внимателно и започни от по-малък диаметър фреза -
Няма такъв филм. Ако го издупчи с по-малка, после с трионче за ГК само. Има си точни коронки както за кутии, така и за конзоли.
Най-добре фиксирай кабелите и си запиши размерите. После само мериш и дупчиш.
Разклонителните връзки, ако ги правиш предварително - после издъни кутията.
  • 1
  • 2

Тема "конзолни и разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: