Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
Тези спорове за гипсокартона в банята си ми много смешни.
Ами какво да правят горките американци бе хора, като целите им къщи са гипсокартонени? :lol: Те сигурно в бани не се къпят или всички американски бани са мухлясали или изядени от хлебарки. :lol:
Time2Burn - специалист
И на мен са ми смешни темите за гипскартона в баните.... Че на ново строителство където съм работил, че то капка бетон няма - всичко е картон (щендерни стени) А пък сега съм подкарал една баня, и понеже със стария фаянс падна мазилката и ...... Картон естествено. Утре ще сложа снимки, да се чудят и да се маят дървените специалисти.

А на човека с хлебарките. Отиваш в най - близката агро аптека и купуваш 1 грам РЕГЕНТ. Разреждаш го с 2 литра вода и започваш да поливаш жилището си. На другия ден измиваш. След което три дни ще метеш хлебарки и повече и врабчета няма да минават покрай апартамента ти. (няма мирис, няма цвят и не е токсично за хора. Отровата е за колорадски бръмбар но в повечето случай се ползва за хлебарки) Аз у нас вече 2 години не съм видял хлебарка, а покрай мен и на комшийте им измряха.
mikeangel написа:
Здравейте майстори,

Имам въпрос относно старата тема за изолация на банята. Имам стени от гипсокартон и под на замаска където къртех за нова ВиК. Сега мисля как да изолирам гипсокартона и пода. Според повечето майстори, включително по практикер и бриколаж, мажеш с теракол и лепиш плочки, което ми се струва неприемливо поради простата причина че при най-малко напукване на фугите и ще почва да просмуква влага в картона и да мирише на мухъл. Затова мисля да постъпя според изискванията и на ЕС и банята да се мине:
1. Фугиране между гипскартона
2. Дълбоко проникващ грунд върху картона
3. Уплътняваща лента между стената и пода
4. Хидроизолационно покритие на стената
5. Лепене на плочки.

Кой производител би могъл някой да препоръча, теразид, мурексин, боро, кнауф, имат такива продукти, но не знам коя продуктова гама е по-добра и най-вече, по изгодна, защото има разлики в пъти от цените. Например цените на теразид от сайта са с 15% по-евтини от цените на бриколаж.

Някой от форума да е работил по тази технология? Имам работа за баня, тоалетна и мокро помещение.

бладодаря за идеите.
Теди - специалист
Eто ви малко снимки на "картонена" баня преди, а после и след ще пусна.

Изображение
Изображение
Изображение

Това е след свалени плочки плътно лепен по стената без конструкция.
Kuncho - напреднал
Изображение
От нашите хлебарки

А ето от тия на запад дет се крият зад гипскартон ( и то рупат)
Изображение

ПП. Леко уточнение- те си НОСЯТ едене и си го рупат зад гипскартона на спокойно :lol:
Последна промяна от Kuncho на ср апр 25, 2007 4:24 pm, променено общо 1 път.
Osiris - специалист
хубави екземпляри :? но за съжаление хлебарката не се храни с гипс а с хранителни отпадъци ако няма с какво да се храни и има разни фактори които и нарушават жизнения ритъм тя се мести :-D най сигурно е да си вземеш тарантула много са дружелюбни и се хранят с хлебарки :? а иначе гипскартона за банята е много полезна работа стария фаянс без къртене и пепел направо си го изнасяш със стената :lol:
Теди - специалист
Ето я "картонената" баня готова
Изображение
Изображение
:wink:
Osiris - специалист
супер е :? мноо гот си става с гипскартона :lol:
mikeangel пита за хидроизолацията на гипсокартон, а не за това кои мйстори колко са велики!Тъй като и аз се интересувам от темата я изчетах и се отказах да чета каквито и да е форуми - защото не срещнах никаква конкретна и полезна информация.А и мисля, че не майсторите са тези, които могат да дадат отговор, тъй като те само резлизират идеите на някой друг - проектанти и клиенти. За mikeangel ето къде намерих някакво смислено ( и не рекламно ) обяснение за хидроизолацията: http://www.stroiteli.elmedia.net/story. ... d=11.Успех!
Теди - специалист
boteo написа:
mikeangel пита за хидроизолацията на гипсокартон, а не за това кои мйстори колко са велики!Тъй като и аз се интересувам от темата я изчетах и се отказах да чета каквито и да е форуми - защото не срещнах никаква конкретна и полезна информация.А и мисля, че не майсторите са тези, които могат да дадат отговор, тъй като те само резлизират идеите на някой друг - проектанти и клиенти. За mikeangel ето къде намерих някакво смислено ( и не рекламно ) обяснение за хидроизолацията: http://www.stroiteli.elmedia.net/story. ... d=11.Успех!
Ами да под вола теле няма да намериш и дървени философи под път и над път, виж в баничарница най-добрия съвет ще ти дадът или от ЕЖК-то :cool:

Тема "хидроизолация на стени от гипскартон и под на замаска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: