Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
jakuzi - специалист
Цветен плексиглас прозрачен (транспарантен)-използва се за направа на мигачи и др.дизайнерски идеи където е необходимост пропускливост.Има и плътен цветен плексиглас който не пропуска светлина (не е прозрачен).След като изрежеш с ножче,ако е необходимо пошкури малко ръбовете.Лепенето може да се извърши с силикон(тънък слой за да не повдигне плоскостта) или с лепило (напр.капчица).
ribnikolaevi - майстор
jakuzi написа:
alsted написа:
Плексигласа във всички случаи ще се матира /надраска / много бързо. Рязал съм със здрав конец - теглиш като трион... Бавничко става и не кой-знае колко право :wink: Знам, че става и с парче кантал /струна от китара/ загрети от някакъв ток от трансформатор - провери с търсачката.
Кантала служи да загрееш ивица и да огънеш плексигласа (напр.поставки за менюта) при рязане с кантал остават следи и е необх. допълнителна обработка.За вас е необходим 3мм плексиглас който може да се изреже и с ношче.Чертаеш с молив и минаваш няколко пъти в/у начертаното,отнема няколко мин.Не е необходимо да се боядисва плексигласа има цветен плексиглас ,мога да ви дам адреси на фирми в София и Пловдив които продават такъв,ако желаете те за мин.сума могат и да ви я нарежат по необходимите размери.Ако използвате осветление трябва да е на разстояние мин.10 см. от плоскостта за да не се деформира с течение навремето.За съжаление плексигласа не понася абразивни елементи лесно се драска но има и поправка-шлифова се и се пастира с паста.Напр.Пода на "Стани богат" е плексиглас 20мм. драска се но и се ...поправя.
Приемам предложението ти, би ли дал адреси в София, ако имаш и отзиви кой как работи ще е много полезно. Предварително благодаря!
jakuzi - специалист
гр. София,
бул. Г.М.Димитров, бл. 60, вх.Г
GSM: 0896 701 600
sofia@mediadesign.bg
Успех
Работил съм с тях.Професионалисти са !!!
ribnikolaevi - майстор
Мерси, те предлагат рязането, така ли? А самия материал предлагат ли?
Оо, ама това е до Стил-М. Много са ми удобни.
jakuzi - специалист
ribnikolaevi написа:
Мерси, те предлагат рязането, така ли? А самия материал предлагат ли?
Предлагат материала но...дали като цветова гама ще те задоволи не знам.Да те ще ти разкроят материала.
rdelight - помощник
Тъйкато в големите вериги не можах да намеря 2мм плексиглас, се надявам да ме опътите къде бих могъл да търся (Пловдив). А в случай, че не открия цветен непропусклив , трябва ли да да зашкуря повърхността, която искам да боядисам, за да не падне боята и каква боя да използвам?
jakuzi - специалист
rdelight написа:
Тъйкато в големите вериги не можах да намеря 2мм плексиглас, се надявам да ме опътите къде бих могъл да търся (Пловдив). А в случай, че не открия цветен непропусклив , трябва ли да да зашкуря повърхността, която искам да боядисам, за да не падне боята и каква боя да използвам?
Цветен плексиглас 2мм няма да намериш никаде,споменах за 3мм !!!
Не знам защо толкова упорито наблягаш непременно да си боядисаш (освен ако не желаеш някои цвят извън RAL) ,да не би някой/я дизайнер/ка да ти втълпява нещо.!? Но все пак провери ето тук и дано да успеят да задоволят желаната от теб цветова гама.
гр. Пловдив,
ул. Орловец 7А
тел. 032 624 007;
факс: 032 625 153
GSM: 0896 698 351
media@mediadesign.bg
Потърси Спас Попов или Антон Тодоров
Успех.
dobromir.marinov - специалист
Всички макетни ножчета имат овален скос от горната си страна, който се използва за рязане на плексиглас и други подобни материали. Ножа се води по линеал и се държи под наклон така, че предния връх на скоса да сваля стружка от материала. За по-тънки плоскости се правят 3-4 среза и се пречупва, след което се изциклят мустаците.
M_slav - напреднал
Според мен, ако си решил да го боядисваш (плексигласа) ще се загуби ефекта му, както и смисъла въобще материалът да бъде плексиглас...Щом минаваш на вариант боя - ползваи друг вид плоскости.
rdelight - помощник
Не можах да открия, по-удачен вид плоскости, плексигласа ще бъде боядисан от едната страна, а от другата, ефекта ще си бъде същия, като на всеки останал цветен плексиглас. Тониран също ми върши работа, утре ще ида да видя, какви са цените. А относно рязанет, купих си дремел и смятам с него да свърша тази работа, лепи се хартиено тиксо на мястото на рязане, за да не се разтапя и от там на татък- само смелост :)

Тема "Рязане и боядисване на плексиглас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: