Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mega - специалист
... Добре де, този бойлер готов ли е или се преработва? Ако се преработва как се уплатняват медните тръби дето влизат във фланеца? Защото има налягане при работа.
naskov - майстор
Има и готови

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (216.99 KиБ) Видяна 9389 пъти
Тани - модератор
naskov написа:
Има и готови
Някой има ли впечатление от тези помпи , че евентуално на есен мисля да се хвърля на една такава?
Mega - специалист
Знам, че има готови, аз имам същата система и е показана във форума. По-скоро питах за това, което показва Ванко. При мен няма нагревател към бойлера. Освен това си задавам въпроса ако протече дали може да се преработи нормален. За това питам ;)

Колегата пита за впечатления. Моята е от старите. Конвенционална клима топли 150 литра бойлер. Има си и контролер. Работи супер. За 1 час лятото ги качва на 58 градуса. Зимата е лошо, че под -5 отказва да работи. За тези случаи е добре да има и нагревател. Реално през останалото време имаш 150 литра вода за под киловат или киловат. Зависи от времето. Ето я темата, има и снимки.

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... D&start=15
Тани - модератор
Извинявам се , не съм се изразил ясно! Имах предвид термопомпите въздух-вода тези на долната картинка , а не тези с бойлера. Бойлер си имам вече.
vanko68 - специалист
stastlivetz- разбира се,че има значение дължината и Ф на тръбата за серпентината...Не могат да се ползват готовите фланци,дават им до 10 бара,а с фреон 410 може и 40 да вдигне. Предпочитам аз да си я навия и заваря за фланеца.

Mega- бойлера обикновено е готов,аз само го доработвам с цел по-изгодна цена за клиента. Уплътняването към дъното става със заварка със сребърен припой.

Насков - то много ясно,че има готови,само че по 1500-2000 лв ....
Mega - специалист
Ванко не знаех, че припоя хваща добре и за фланеца. Това е добра новина ако ми се спука бойлера ще мога да си преработя готов.
filmatoplo - майстор
Мега има купешка такава Т помпа -Ератовска май .Ванко давай все така тия неща имат бъдеще , горд ще съм че съм разговарял с Пионерите. :wink:
Mega - специалист
Виж по-горе с такава съм. Но цента беше космическа за това, което предлага. Освен това на -4 спира да работи категорично!
vanko68 - специалист
Как така ще спре напълно ??? Тва е много тъпо....Дайкините тая зима ги тествахме и на -18,-20 гр,работят и топлят,и то точно както се надявах по началните сметки...

Тема "Топлене на бойлер с външно тяло от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: