Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Бай Дъ Уей - напреднал
Поздрави на всички майстори !
Въпросът ми е :
Може ли да се направи климатик само за охлаждане на принципа
на амонячните хладилници, като вместо ел нагревател използвам слънчев колектор за вода ? Изработка с подръчни средства и материали!
Последна промяна от Бай Дъ Уей на нед мар 21, 2010 6:00 pm, променено общо 1 път.
world_explorer - специалист
Напиши на гугъла "Solar-powered refrigeration" и ще излезат много решения. На времето попаднах на един фаил и го свалих, но сега не мога да го намеря в мрежата. Точно за това се разправяше. Името му беше solarice.pdf. Човека си прави лед от слънцето. :shock: :-D
И тъй като не знам как да го кача направих поща и всеки който иска може да го свали оттам.
danesepovtori@mail.bg
11223344
късмет в начинанието
EDI - майстор
Според мен не си заслужава.Има машини само на охлаждане, ако искаш, но по-добре си вземи за 300-400 лева един топло/студено.
Бай Дъ Уей - напреднал
Защо да не си заслужава? Единствения разход за електричество ще е за вентилатора който върти въздуха- 50w.
вземи прекараи сондажна вода 15 градуса през конвектор и ще имаш доста добър и евтин климатик
stiv1961 - майстор
Я дай някаква идея за тази сондажна вода,че моята е точно 18 градуса.Какъв е примерно този конвектор?
проблема е че изисква добра филтрация на водата (от мех.частици)защото иначе топлообменика е от мед и след време ще протече като леика
gorgidanchev - специалист
След колко години ще протече като лейка :?
torbalan - Дървен философ
зависи от водата
може и за месец да стане...

Тема "БЕЗПЛАТНО ОХЛАЖДАНЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: