Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sstefanov - майстор
Хора, пробвайте emc2 от www.linuxcnc.org
Аз засега го пробвам само като симулации на компютъра (машината още не е готова) и много ми харесва!
nunep - специалист
gorgidanchev пробвай с KCAM и то кракната. Аз си купих MACH3 и с настройките на производитела на контролера машината си трупаше грешка и по трите оси. С кракнатия KCAM пак с настройките на прозиводитела всичко беше перфектно. А самия KCAM не е капризен както MACH3 на който в офицялния му сайт има една камара препоръки за настройка на WINDOWS XP.
успех
gorgidanchev - специалист
Оправих се .Лиценза бил фалшиф.Намерих понова версия с лиценз.Всичко тръгна. \:D/ \:D/ \:D/
STEPER - специалист
sstefanov написа:
Хора, пробвайте emc2 от www.linuxcnc.org
Има ли го за под Windows?
sstefanov - майстор
Не, но какъв е проблема? На сайта има Live CD, което може да си го изпечете на диск, да заредите от него и да го пуснете дори и на компютър без хард диск.
gorgidanchev - специалист
Не мого да обясня но...тоя линокс не ми харесва.Пробвал съм има си преимущества но не ми харесва.По лесно се работи...вярно.Но каквото сме си свикнали е по добро и по сложно .Според моите предпочитания.Нищо лично.
glupak - специалист
sstefanov, опивал ли сия тая гимнастика с Live CD-то. Идеята ми е да ползвам някоя стара машина с малък или изобщо без HDD. Дали работи стабилно... Би трябвало на LINUX да е достатъчен малук ресурс, но колко малък?!
mooooka - напреднал
С 6_GB твърд диск съм пробвал става но не ми хареса лично мнение.
Ще пробвам пак и ще пиша отново за да уточня колко точно място заема.
glupak - специалист
6GB, после, процесори, памети, дъно...
Смятам да използвам стар лаптоп COMPAQ ARMADA 1580 DT, но ми се ще да зная с по-голяма сигурност дали става...
svetliopi44 - Чирак...
Аз също съм мислил за един комп. само за машината и да е под Линукс .
Лошото е че нямам никаква идея как се работи с него , но всички ми казват че е по стабилен и сигурен от Уинбозата.
Не знам дали и Мач3 работи под Линукс .

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: