Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gench - специалист
за ракията няма никакъв проблем :prost: ама за скара мисля че няма да става тая камина понеже тръбата е от по евтините еднослоини в смисъл и от вътре е релефна
filmatoplo - майстор
Механата за клиенти ли е или за семейно ползване. :) Веднъж си купувах такова стъкло за печката че жената го счупи като го поля с вода , не беше много скъпо -там японско ли се водише .Виждал съм направени вратички от фин метален винкел и остъклено със такова стъкло - малко спира излъчването така на живия огън.
chapara - майстор
gench ,добре беше да поснимаш стъпките на работа за поколенията :!: :wink:
gench - специалист
ами механата си е за мен, а японската стъклокерамика уж я дават че при директно поливане с вода няма никакъв проблем ама кой знае :?
pavkatay - майстор
при тази температура се пръска и двигателен блок.... ама идеята е да не поливаш вратичката с вода- това е екстремен режим на работа :-D . аз в продължение на няколко години експлоатирах две камини 'прити'( едната 5 години-другата 7). единствения проблем беше, когато една пияна рускиня-моя служителка пръсна едно от стъклата. а иначе проблем няма. и едно стъкло за прити -то струваше преди 5 години 20-ина лева. може да не давам точния съвет, ама 110 лв ми се виждат множко.
пс взимам си последните думи назад. сега погледнах отвора на тази камина и го сравних с моите врати. а на прити вратите също са японски и са перфектни, но не издържат на такива вандалщини като поливане с вода в работен режим :)
filmatoplo - майстор
Тогава жената готвеше нещо и с една тава поля нещо без да иска .Това на готварска печка подобна на Раховец , а на Притито ми стъклото не е мръднало от ново вече 4 години.Почернява от дима но после светва като ново с препарат -пръскалка за стъкло , но го мия на студено :wink: да не стане на захарчета.Като ида в Бургас ще проверя колко горе долу струват стъклата . :) По принцип защо искаш да я затваряш със стъкло след като нямаш водна риза .Спокойно можеш да и сложеш отпред искропредпазител купешки или направен от теб от фина метална мрежичка и малко ковано или не желязо.Няколко пъти съм ходил на едни ловни хижи и гледах че камините са си отворени без стъкло .
gench - специалист
защото когато е затворено огнище КПД-то на камината е много по голямо. А зимата когато пииваме в механата ще разчитам само на нея :)
gench - специалист
Имам един въпрос: тръбата на камината е ф230 с дължина 1.7м. , понеже си намерих 3м. тръба без пари но с ф200 дали ще е проблем да стесна малко комина. :? Да помагат специалистите :)
wasko_bg - помощник
Вместо стъкло на камината мошеш да ползваш, ако успееш да си намериш метална ламарина за филтри. Виждал съм направени вратички на камина от такова нещо. Хем виждаш огъня, хем искрите не могат да преминат навън. Стига да не търсиш по висок КПД разбира се. Много ми хареса модела ти.
wasko_bg - помощник
Лека грешчица не ламарина, а мрежа за филтри. :?

Тема "камина в механа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: