• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BAlexandrov - специалист
Кислола действа идеално на фугите, реагира с цимента и изглежда сваля част от него, но взех фугафикс и после ще ги намажа. Проблемът е само, че не мокри добре - плъзга се по мръсотията така че първо минавам с Доместос и после Кислол.
Последна промяна от BAlexandrov на пет апр 02, 2010 4:51 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
BAlexandrov написа:
Ксилола действа идеално на фугите, реагира с цимента и изглежда сваля част от него,
Би ли споделил какви са фугите - материал, цвят?

Защо питам ли? Преди няколко години, жена ми чисти фуги, правени преи 20-22 години от бял цимент и черна оксидна боя (за постно боядисване) за да стане черна фуга. Тогава фугини не е имало, а пък ако е имало не са се намирали.

Поизбеляха! :sad:
BAlexandrov - специалист
Ами поизбеляват да, но при теб вероятно се е разградило багрилото. Моите червенеят леко, не знам какъв е материала, но правени са последните 5-6 години.
Гецата - помощник
Господа сигурно говорите за кИСлол,а не за кСИлол.Двете неща са различни.

Кислол - съдържа солна и сярна киселина,използва се за почистване на мивки,тоалетни чинии,силно замърсени фаянсови плочки и повърхности.

Ксилол - е въглеводород и се използва за разтворител на бои,мастила,пасти и др.
BAlexandrov - специалист
Да точно така! Кислол. Поправям се.

Напомням пак, че и аз сега се сетих, че е опасно смесването с белина.
Гецата - помощник
Защото се отделя газ-хлор,който се свързва с водата в белия дроб и образува солна киселина,която го разяжда и умирате едновременно от задушаване и натравяне.По време на първата световна война е използван като боен газ.
dpp - специалист
И аз имам сериозен проблем с фугите - като казвах на жена ми да са тъмни , тя НЕ та НЕ. Сега оня ден зела да ги чисти с бинго минго и не знам си кво и на две места след 2 дни направо се разяде фугина. Фугирано е с Ceresit Аква стоп. Изчистих аз добре и префугирах, но местата където беше протрила доста и реших да ги позапълня естествено не хващаше фугина и се разрони веднага.
Някой може ли да помогне, с какво да ги чистя тея фуги без да ги търкам толкова , че да се отнема материала и в крайна сметка да се прецаква цялата фуга :? С Кислол няма ли пак да се въздейства върху самата структура на фугиращия материал. Тоя аква стоп когато се пръска с вода става на мехури, ако не го замажеш не поема като че ли вода - а с тея почистващи материали , предполагам ще му се скапат свойствата от всякъде.. :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Изчистване на фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: