Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lyki - специалист
..Пласмасови ЗА, Против
Притесненията ми; не достатъчна стабилност при захващане за стрехата ,при евентуална свличащасе ледена маса ??????
Възможност за поставяне между две стандартни пласмасови скоби една желязна със заковаваща се върху водосъбирателя пластина за стабилност???
Ще съм благодарен на сблъскалите се със изделието и поставянето му да споделят опита си и впечатления от експлоатацията :)
Ivan_Kurtev - специалист
Виждам, че си се решил да избереш ПВЦ олуци !

Мисля, че си направил доста добър избор, остава ти само да избереш от няколкото различни модела олуци !

Мога да ти препоръчам BRAAS те са на фирма Брамак и залагат на своето качество! Има и други с които работим но нямам отзиви за тях ! Гаранцията им е колкото на керемидите !

Определено си имат доста плюсове, няма да корозират, няма да капят, имат си съответната УВ защита за да не избледнеят мин 30 години, а за здравината им не трябва да се притесняваш, надявам се покривът е проектиран с снегозадържащи керемиди или куки за снегозадържане!
Доста са устойчиви !

Ако ти трябва друго сподели...
adonis - специалист
Имате ли представа колко струва труда около смяната на олуците (става дума за двуетажна къща-ако има някакво значение...)? На метър ли или има някакви допълнителни фактори определящи цената на услугата?
lyki - специалист
adonis написа:
Имате ли представа колко струва труда около смяната на олуците (става дума за двуетажна къща-ако има някакво значение...)? На метър ли или има някакви допълнителни фактори определящи цената на услугата?
Виж на този саит има една функция "калкулатор, там може да си изчислиш до стотинка цената за материали. З а другото при малко сръчност можеш да си ги поставиш сам с помоща на приятел.
astor - специалист
devorex - Звучи и изглежда добре, но към мен бяха некоректни. Тъй като фирмата е от Пловдив, а аз от София се наложи да им преведа пари, а те ми обещаха да ми пратят необходимите за моята къща улуци. Да, но това не се случи. Мотаха ме някаде около две седмици, а аз имах хора, които ми правеха покрива и ме чакаха да доставя улуците за да могат да продължът с керемидите. При мен проблема беше, че не можех да чакам devorex да ме лъжат и да се размотават(Идваше зима). Наложи се да сложа метални и да продължа нататък. После имах проблем и с прибирането на парите, но това е една друга и дълга история. Иначе продукта им изглежда симпатичен и на доста приемлива цена.
crez - майстор
lyki написа:
..Пласмасови ЗА, Против
Притесненията ми; не достатъчна стабилност при захващане за стрехата ,при евентуална свличащасе ледена маса ??????
Възможност за поставяне между две стандартни пласмасови скоби една желязна със заковаваща се върху водосъбирателя пластина за стабилност???
Ще съм благодарен на сблъскалите се със изделието и поставянето му да споделят опита си и впечатления от експлоатацията :)
След първата по едра градушка станаха на решето,хем бяха италиански смених ги с тенеке. Тенекето си е класика,на дядовата къща стоят вече 70 години, но искат само боядисване през 5-6г.

Тема "Олуци...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: