Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mooooka - напреднал
Колеги довечера ще дам по -подробна информация.
Работил съм малко и под Линукс но изобщо не ми допадна има една програма която позволява на Уиндоуските програми да се инсталират под Линукс.Трябва да пробвам дали може да се инсталира Мач3 с тази програма под линукс.
Но неразбирам svetliopi44 защо искаш да работиш с Мач3 под Линукс.
Нали Линукса си има вградена програма и това е идеята на sstefanov вместо Мач3 да се използва ЕМС2.
svetliopi44 - Чирак...
Ми защото горе долу разбирам поне малко от програмата.Иначе ще трябва да разучавам новата. Но никога не е късно да се науча де . :)
glupak - специалист
Идеята е нещата да стават по възможност от пръдня. Т.е. комп за 50лв. и ЛИНУКС. Ако тръгнем да компилираме и интерпретираме си сака нормална машина. Инак, за идеята, ще се занимаем с някоя нова програмка...
Или греша?
sstefanov - майстор
Компютърът за EMC2 трябва все пак да отговаря на определени изисквания, работи се в реално време.
Идеята е да не използвам Windows, който не стига, че е платен, а и не работи добре (мое мнение). MACH3 също е платена. Цената им надхвърля цената на компютъра.
Като използвам свободна програма, като EMC2, нямам никакви ограничения от лицензи, кракове, вируси и т.н, по-евтино е и е по-стабилно (пак мое мнение).
mika - специалист
За работа с компютър 486-66, 4MB RAM (или по-добър) под DOS - TurboCNC.
mooooka - напреднал
Сядам да инсталирам Линукса и ще видим кое как ще пиша и с какъв комп съм.
mooooka - напреднал
Hdd-6.4Gb
CPU-1,6
RAM-2x512
Motherboard-Asrock AliveNF6G_DVI

Дъното е с вградена видео карта.
След инсталацията ми остана около 3,4Gb свободно пространство.
Един комп втора ръка за около 150лв. ще върши прекрасна работа.
М/у другото и Мач3 върви без проблеми на тази конфигурация.
Тая операционна система линукс не ме кефи и това е.
svetliopi44 - Чирак...
Ми това е добре щото аз мислех да си бастисам хубавата ми машина за гравьора . Мача беше ли натоварен с G-CODE.
mooooka - напреднал
svetliopi44 пускал съм да работи Мач3 с G-CODE в Off Line режим,защото нямам още нищо готово.
Обаче не се сещам дали бях сложил видео картата или беше с вградената :?
Няма смисъл да се влагат пари в хубава машина нещо втора ръка би свършило работа ,както писах.
А ако искате може да си инсталирате и Линукса и Уиндоуса на един хард.Кеф ти е Мач3 Кеф ти е ЕМС2 :-D
Снощи разглеждах това ЕМС2 дави кажа добре се представя пуснах му един два G-CODE добре си върви.
Има си и обяснение с програмата добре са я направили.
Това го свалих от сайта на Мач3

Прикачен файл

mach3.jpg
mach3.jpg (59.62 KиБ) Видяна 4457 пъти
gorgidanchev - специалист
Видеокартата няма значение...рама ...процесора също.Зарежда по бавно ,ако параметрите на компа ви са по малки.Пиша ви от личен опит.Колкото компа е по слаб ...по бавно работи...За mach3 пиша.Но за другите програми е малко по сложно .

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: