• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
medel76 - специалист
Предстои ми смяна на тези външни врати на селска къща.
Кажете ми здрави врати на сносни цени някоя фирма около Пловдив или от какъв материал трябва да са външните врати?Ето ви линка.Това е външна врата на втори етаж.
http://img707.imageshack.us/img707/2217 ... 003cku.jpg
pavkatay - майстор
сама ли ще я сменяш или услугата ще е с монаж :)
medel76 - специалист
с монтаж аз не мога сама,нали ме знаеш с какъв маникюр съм,
кажи каква да сложа
pavkatay - майстор
medel76 написа:
......Това е външна врата на втори етаж.
http://img707.imageshack.us/img707/2217 ... 003cku.jpg
а влиза ли се през тази врата или е врата към тераса?
ArturDent - Почти Безобиден
Абе защо не я почистиш от боята - с шкурка или тия препарати за стара боя? Новата врата няма да е по-добра от тая.
Като гледам е голяма, нестандартна, с дебела каса....за нова отиваш на 400 лв. минимум. А като сметнеш и че след това ще се наложи замазваш покрай нея.
Я сега тая сума я раздели на дневна надница за един селски "майстор", които да я изшкури до дърво и да я лакира!
medel76 - специалист
тази която е на снимката не е през тераса,но има и една която е през тераса и тя е за смяна.Не искам да има прозорец на нея.Искам да е по стабилна.Тази е повече от 50 години
ArturDent - Почти Безобиден
Писах ти 400 лв. минимум. Но ако искаш да е здрава отиваш поне на 800-1000. Ти имаш широка облечена каса. Само нейната цена ще ти е повече от цената на луксозна интериорна врата. Освен това твоята врата е двукрила, с ширина към 1.2м и висока към 2.2м.
Като гледам тази врата е изложена на слънце, дъжд, вятър. Тогава забравяш всички врати от ПДЧ, МДФ и подобни. Трябва ти масивно дърво или метал, който аз не препоръчвам. ПВЦ-то ще провисне, каквото и да те убеждават.
Влез с размерите (и на дебелата каса), в някой магазин за врати и попитай. Няма да останеш очарована от цената. Искай цена за всичко, а не само на вратата.
Да не е както в рекламите врата - 110 лв. А после се оказва, че плащаш 250 (+каса, +брава, +панти, +това, + +).

Тази, че е на 50 години, не значи, че при ремонт няма да изкара още 30. А е нова, от по-ефтините, може и 10 да не доживее.
Прозорците - не искаш да се вижда вътре или не искаш изобщо да има стъкло. При първия вариант може стъклото да е матово или облепено с фолио. При втория вариант можеш на мястото на прозорците да сложиш дърво. Аз лично бих оставил горните прозорци, тези над вратата. Никой не може да влезе от там и малко светлинка в коридора никога не е излишна.

Като получиш цена за нова врата, попитай и някой дърводелец колко ще ти струва да ти оправи тази, с разните там шлайфане, напасване, упътнения....
peter_m - специалист
Бих ти препоръчал фирмата, която прави моята дограма и врати, но средната цена на врата иалезна около 800 лв (всичко включено). А тази е двойна и ще излезне ... Едва ли ще ти се дават толкова пари като се има предвид, че къщата е стара ...
pavkatay - майстор
ако ще 'постягаш' къщата аз съм ЗА реставрацията на тази врата. ако ти се дават пари -има решения, но имай предвид наистина, че вратата е двойна и цената ще е двойна :) . комбинацията от здравина ,сигурност, добър външен вид, изолация и т.н. си струва много пари- една обикновена такава алуминиева врата от студен профил струва 500-600 лв, а при нея сигурност-нулева, здравина... :? , външен вид-става, изолация-липсва. решение за вратата към тераса ако не може да се реставрира е пвц врата (то си е прозорец-отваря се само отвътре-абе, дето му викат 'балконска врата')- сравнително евтино, добре изглежда, изолира, здраво е само като сигурност против взлом го няма много много, ама е по- сигурно от ал. врати- заключва се по цялата височина на фалца. дано да съ бил ясен, че паля и пещта и пиша :-D
medel76 - специалист
Мерси много на всички които ми писахте по темата.
Стигнах до решение че ще реставрирам вратите.
Иначе много излиза.Предстои ми много ремонт.Peter_m
пиши ми на лични за тази фирма.Виждам че си от Пловдив.
  • 1
  • 2

Тема "врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: