• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
NGX - помощник
Някой виждал ли е да се продава в БГ такъв механизъм, за да се плъзгат мебелите по стената ?
Изображение
rosso m - специалист
Готино.Не съм виждал но можеш да си го направиш сам е с малко повече желание
NGX - помощник
rosso m написа:
Готино.Не съм виждал но можеш да си го направиш сам е с малко повече желание
Механизма ли имаш предвид да правя?!?
rosso m - специалист
Да.Не вярвам да намериш точно същия като на снимката по скоро да приспособиш някой от плъзгащи врати.
ivanov6600 - специалист
Аз съм виждал. В един апартамент го видях. Наистина ми хареса но незнам от къде се взима. Ощо взето е нощо от сорта, релса и колелца.
NGX - помощник
Съмнявам се, че би станало от плъзгащи врати! Тези механизми би трябвало за носят повече като тежест, а тези за вратите едва ли са толкова надеждни!
Все пак сега деца ще спят, а тези деца ще пораснат и ще тежат!
rosso m - специалист
Има много яки механизми не само за гардероби а по-принцип за врати трябва ти една яка шина и подходящи ролки и колела то друго няма в тоя механизам(по от това дето се вижда на снимката).Тази конструция особено на бюрото е доста паянтова
reza4ka - специалист
А без ролки няма ли да стане?Г образен винкел в П образен винкел?Първия се хваща за леглото а втория за стената.Ако Г образния винкел не е по цялата ширина на леглото предполагам триенето ще е малко и ще се пързулка леко.
naB4o - специалист
Яко е паянтова, а и ако правиш нещо такова е добре да измислиш стопери, които да фиксират мебелите на мястото което искаш. Другото което е: голяма част от тежестта на леглото ще пада върху плъзгащия механизъм, т.е. трябва да не е много слабичък.
pavkatay - майстор
според мен релсите за плъзгащи врати на гардероб биха могли да се ползвт за тази цел, НО моето мнение е ,че това точно изпълнение на снимката е нефункционално. след направата му ще се ползва известно време механизма за разместване, докато в един момент бюрото ще си остане на най-удобното място, същото ще е и със другите мебели и релсите ще събират само прах. никой не си размества дома по няколко пъти на ден. човек живее с навиците си и този луна парк не е най -подходящото решение. друго е ако е скрито легло или маса за да се пести място и след употреба щеш не щеш ги прибираш, защото пречат :?
  • 1
  • 2

Тема "Вижда ли листе такъв механизъм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: