• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
okokorekokes - напреднал
Сдобих се с 2 бр UV неонови пури и ми казаха че са за 12 волта обаче немога да разбера кое неработи самите пури или захранващия блок ,ето и малко снимки на самите пури , одзаде на платката пише DY-P19
Изображение Изображение Изображение Изображение
skrijo - специалист
Пробвай пъро платката да ли работи махни пурите , ако не е в платката проблема значе е в пурите :wink:
okokorekokes - напреднал
как да разбера дали работи платката ? като меря с мултицета на изходите за пурите не показва нищо ? !! а ако зака4а пирите на платка за луминцентна лампа 6те запалят ли ?
naB4o - специалист
Тука има някво ехо
1во съобщение - 1 път
2ро - 2 пъти
3то - 3 пъти
:-D
Иначе аз не съм чак спец, но пробвам със 100% работеща пура+тяло. Въртя пури тела за да видя кое бачка и кое не :)
ArturDent - Почти Безобиден
naB4o написа:
Тука има някво ехо
Просто хората са по-нервни. Натискат прати няколко пъти....
okokorekokes - напреднал
нетами забиваше !!! а могали тея пури дето ги имам да ги свържа към ьахранващ блок на лумицсентна лапа кояте се сварзва към 220 в. ?
MamaMy - майстор
Що ми се струва, че е надут кондензатора отгоре?
ArturDent - Почти Безобиден
MamaMy написа:
Що ми се струва, че е надут кондензатора отгоре?
Да и намен така ми се струва, но при това качество на снимките...
okokorekokes написа:
а могали тея пури дето ги имам да ги свържа към ьахранващ блок на лумицсентна лапа кояте се сварзва към 220 в. ?
Зависи какъв ефект търсиш: ако е фоерверк - ДА, ако искаш да светят - НЕ!

Като гледам пурите са свързани паралелно, което значи че или и двете пури са скапани или захранването. Аз залагам на захранването и цъфналия кондензатор. Не се изключва варианта да са скапани и пурите, и захранването.

Абе, кондензатора надут ли е? Ако не знаеш, това е един черен цилиндър в с лъщящо отгоре. Малко прилича на батерийка. Капачето надуто ли е?
moimoimoi - майстор
колега тия пръчки :lol: на постоянно напрежение или постояно напрежение ги включваш?щото май са за автомобил
okokorekokes - напреднал
да пурите са за автомобил и кондензатора е надут !! а за тези луминисцентни лампи захранващия блок неставали да ги пробвам дали поне пурите работят ? а и имали начин тоя захранващия блок да се оправи защото като меря на платката с мултицета ток тече до бобината а след нея няма нищо, а като меря с писукането на мултицета на бобината си писука тоест значи че работи и като дам на другите съпротивмелия си показва някаква стоиност освен на тия сините съпротивления непоказва нищо и мисля че и на кондензатора даваше някаква стоиност но за момент и даже като се загледам кондензатора е леко сцепен отгоре !!!
  • 1
  • 2

Тема "ПОМОЩ за неонови пури ПРОБЛЕМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: