• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
solo5 написа:
И аз съм в отбора вече, току що пазарувах един Skil 6222 :roll:
Получих и раничка Skil като бонус :klatsch:
Честито! Да си го ползваш със здраве!

Ще направиш ли теста ,за който помолих по-горе. Може и с по-дебел или дълъг винт! Любопитно и е ! Въпреки че е електрически си мисля че ще се затрудни и няма да може да скрие главата на винта в гредата!
EDI - майстор
Няма да завие 5Х160 до края.Слабичък е за по-груба дърводелска работа.За груби дървени конструкции - покриви и други, ще ти трябва по-мощна машина, 27 нютона няма да стигнат /ако са толкова /.Моя GSR 12-2 e 27 нютона и не може да се справи до края с толкова дълъг винт.
Тани - модератор
EDI написа:
Няма да завие 5Х160 до края.Слабичък е за по-груба дърводелска работа.За груби дървени конструкции - покриви и други, ще ти трябва по-мощна машина, 27 нютона няма да стигнат /ако са толкова /.Моя GSR 12-2 e 27 нютона и не може да се справи до края с толкова дълъг винт.
А всъщност пробвал ли си? На бавна скорост би трябвало да може. Аз съм направил цяла вила с дървена конструкция с греди 10х10 и завивах 160 и 200х5 мм винтове, дори имам съмнения , че едните бяха 6мм с Makita - 6270DWAE която е почти като твоя Бош . Завива винтовете докрай и започва да вкарва главата на винта навътре докато не спреш.Всъщност имаше и един Бош но зелен на един познат, който се опита да завие от "по-късите" винтове, но не успя и започнаха да излизат съмнителни струйки дим от винтоверта .

Пожелах да се направи този тест , защото в по-предишни мнения се изказаха скептично към акумулаторните винтоверти. А някой дори беше предложил да се използва бормашина за винтоверт. Не знам защо много хора се заблуждават , че щом е на ток , то значи че е по-мощно от акумулаторните!
solo5 - майстор
Тани написа:
Ще направиш ли теста ,за който помолих по-горе. Може и с по-дебел или дълъг винт! Любопитно и е ! Въпреки че е електрически си мисля че ще се затрудни и няма да може да скрие главата на винта в гредата!
Ще пробвам, но първо трябва да намеря такъв винт и подходяща дъска :-D

Тани написа:
Не знам защо много хора се заблуждават , че щом е на ток , то значи че е по-мощно от акумулаторните!
Може би защото силата на ел. винтоверта е постоянна, а на акумулаторния намалява с разряда на батерията :?
Тани - модератор
solo5 написа:
Тани написа:
Не знам защо много хора се заблуждават , че щом е на ток , то значи че е по-мощно от акумулаторните!
Може би защото силата на ел. винтоверта е постоянна, а на акумулаторния намалява с разряда на батерията :?
Е вярно , че ако може да завиеш 300 винта с една батерия , то последните 10 ще се завият по бавно , но това не е задължително - нали затова са резервните батерии. По скоро става въпрос за предавателното число.
EDI - майстор
Гледам 6270dwae e до 30 нютона.Веднъж пробвах за завия такава дължина с моя БОШ и не скри главите, но сега се сещам, че снаждах греди 6Х6 за дървено скеле и те бяха СУРОВИ.Може би, заради това не успяваше да скрие главите.Мисля, че ползвах 6Х120, но не съм сигулен, може и 5Х120 да са били.
Тани - модератор
Е явно при дилемата Бош или Макита съм взел правилното решение! :)
solo5 - майстор
а колко е 27 нютона и достатъчно ли е за домашна работа? :?
pavkatay - майстор
solo5 написа:
охооооооо- и предостатъчно. между другото следя темата, защото ми предстои закупуване на някакъв ел. винтоверт за работилницата, но искам да чуя мнението на велси и други дограмисти, защото от дърводелство имам прилична представа и беден опит и знам, че и там са необходими усилия при завиване, но най-сериозното предизвикателство с,което съм се сблъсквал е навиването на централните винтове на сглобките за делители при пвц дограмата. работя с акумулаторен винтоверт спарки, който ми върши чудесна работа, но имам необходимост от още един електрически. затова искам да чуя мнението на някой, който сглобява прозорци и работи с ел . винтоверт. -дали един и същ въртящ момент при акумулаторен и ел. винтоверт вършат еднаква работа :?
Тани - модератор
solo5 написа:
Ами явно при Макита е достатъчно , а при Бош - НЕ :lol:
Тани написа:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: