... преди 2 месеца реставрирах една врата от лоренцо лайн на 2 години. беше се разпаднала на 4 части ...
Нека не разводняваме темата. След 10 г. в Германия ми става смешно като чуя за качествени КАКВИТО и да са профили в БГ.

Нека не разводняваме темата. След 10 г. в Германия ми става смешно като чуя за качествени КАКВИТО и да са профили в БГ.

екстра си . първа и най-важна забележка - МАРКАТА НА БИРАТА
  екстра си . първа и най-важна забележка - МАРКАТА НА БИРАТА  ). тези фазери не разбрах за какво ги ползваш, или поне този с шаблона за бравата е ясно, но трябва да се  знае, че центровете на отворите са на 50 мм от външния ръб на профила( другия с двата отвора не знам). вратата с делител по средата няма да ти реши много проблеми. дори би могла да ти създаде- ако не се спази МНОГО точно размера на делителя (и фрезоването/зарязвнето му) при монтирането и притягането може да се получи деформация на крилото, което ще създаде проблем при бъдещо експлоатиране на продукта. иамл си проблем при обръщането ако си ползвал каса от снимката р4040043. това е ниска каса на алтест-ползват я ,защото е с тегло 580 гр/м, а високата каса (аз работя само с нея)  е с тегло 663 гр/м -пести се материал -оттам и пари. последното можеш да го видиш в каталога- най-горе вляво е ниска каса 375 0005, до нея в дясно е висока каса 375 0010. не виждам добре, но какво уплътнение си използвал при стъклопакета от страната на профила 'крило' ?(струва ми се ,че няма, но най-вероятно греша-ама съм виждал и такова нещо в кратката си практика) и вече стигаме до една от най-важните части при монтажа- запънат ли е диагонала на крилото за да не провисва( с клинчета се подсигурява диагонала-горе при дръжката- долу при пантите) , това не съм  го срещал като коментар във форума, което не значи че го няма- при нужда ще поясним
 ). тези фазери не разбрах за какво ги ползваш, или поне този с шаблона за бравата е ясно, но трябва да се  знае, че центровете на отворите са на 50 мм от външния ръб на профила( другия с двата отвора не знам). вратата с делител по средата няма да ти реши много проблеми. дори би могла да ти създаде- ако не се спази МНОГО точно размера на делителя (и фрезоването/зарязвнето му) при монтирането и притягането може да се получи деформация на крилото, което ще създаде проблем при бъдещо експлоатиране на продукта. иамл си проблем при обръщането ако си ползвал каса от снимката р4040043. това е ниска каса на алтест-ползват я ,защото е с тегло 580 гр/м, а високата каса (аз работя само с нея)  е с тегло 663 гр/м -пести се материал -оттам и пари. последното можеш да го видиш в каталога- най-горе вляво е ниска каса 375 0005, до нея в дясно е висока каса 375 0010. не виждам добре, но какво уплътнение си използвал при стъклопакета от страната на профила 'крило' ?(струва ми се ,че няма, но най-вероятно греша-ама съм виждал и такова нещо в кратката си практика) и вече стигаме до една от най-важните части при монтажа- запънат ли е диагонала на крилото за да не провисва( с клинчета се подсигурява диагонала-горе при дръжката- долу при пантите) , това не съм  го срещал като коментар във форума, което не значи че го няма- при нужда ще поясним  малко на един дъх май се изказах, но колегата е по-бърз и от мен -преди 3-4 дни питаше как , а сега показва реултат. за тебе разпети петък, агнешко и прясна салата няма ли бре
 малко на един дъх май се изказах, но колегата е по-бърз и от мен -преди 3-4 дни питаше как , а сега показва реултат. за тебе разпети петък, агнешко и прясна салата няма ли бре  ) се вижда профила преди обръщане на стружката, на четвъртата след обръщането, а на последната почти изрязаната стружка. това е профил, който е рязан на добър професиален циркуляр. ако се реже с по нискооборотен циркуляр и по -калпав диск стружката е по-голяма и среза не става така равен. ВНИМАНИЕ когато режете алуминии затискайте здраво профилите, защото и най-малкото колебание може да прерасне в резонанс и да се нараните ( както се казва профила да ви 'изплющи')- това е особено важно при високооборотните циркуляри- те обикновено имат лапи за притискане на профилите.много боли и троши ръце и пръсти
 ) се вижда профила преди обръщане на стружката, на четвъртата след обръщането, а на последната почти изрязаната стружка. това е профил, който е рязан на добър професиален циркуляр. ако се реже с по нискооборотен циркуляр и по -калпав диск стружката е по-голяма и среза не става така равен. ВНИМАНИЕ когато режете алуминии затискайте здраво профилите, защото и най-малкото колебание може да прерасне в резонанс и да се нараните ( както се казва профила да ви 'изплющи')- това е особено важно при високооборотните циркуляри- те обикновено имат лапи за притискане на профилите.много боли и троши ръце и пръсти