Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andre - напреднал
:? Как да си направя компресор за въздух от компресор на стар хладилник?Например Мраз 180-200.Да помпя гумите-3 атм.
sbirov - специалист
Много лесно,но не е препоръчително...Компресорите на хладилниците заедно с въздуха "вкарват" и по малко масло,което не е полезно за гумите ти :cry: А иначе-режеш тръбите на компресора,слагаш на изходящата маркуч с накрайник и си готов.
andre - напреднал
:? Това за маслото е ясно,слагам воден филтър.Но ще направили 3 атм. налягане?Чувал съм,че вътре са два кръга-в единия фреон а в другия масло и не трябва да се смесват.В моя случай вместо фреон ще се върти въздух.
MIRO_073 - майстор
Не са два кръга , а фриона е смесен с маслото и се върти в цялата система. А меду другото няма ли бензиностанция до вас?
sbirov - специалист
Пробвал съм компресор произведен в ГДР.Вдигна 10 атм. и се уплаших.Така че става и за гуми на камион,стига да имаш търпение да чакаш...
Тани - модератор
Ще направи и 10 атмосфери , но бавно! Но са автомобилни гуми става. Аз дори на пръскачката за 50 литра съм го сложил и върши работа! Само за пръскане с пистолет не е удобно!
sbirov - специалист
Тани,става и за пистолет,но трябва да си сложиш допълнителен съд.А може да ползваш и пръскачката си за тази цел.Доколкото те разбирам,тя е от типа "бомба"...
Тани - модератор
Не става , пробвал съм! За пръскане с пистолет трябва стабилно непроменено налягане , а бутилката я "източван " за отрицателно време. Докато чакам да вдигне налягане , боята съхне и после става "мъгла"
Не знам какво имаш предвид под "тип бомба" не е от усилена газова бутилка, не мога да създам такова налягане да я гръмна , защото маркучите ще гръмнат преди нея! а и нарочно не съм свързал много плътно една от връзките за да може да изпусне точно там , ако случайно забравя компресора да работи , за да не ми пръсне маркучите!
sbirov - специалист
Виждал съм какви ли не "изобретения" с бутилки от камиони,фреон,пожарогасители и т.н.На една такава от спирално заварена тръба направихме водна проба и тя се спука!
Justy - майстор
Абе човек, в Метро стуват 10 лв. И се включват в запалката. Този бузуняк като го изкараш на улицата махалата ще ти се смее :lol: Ами като ти потрябва на път или на място, където нямаш 220 волта - какво правиш :?

Тема "Компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: