Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, попаднах случайно на сайта и много ми хареса. Сръчни хора обменят идеи, а като гледам - и реализират някои от тях!
Моята мъка (и огромна радост) е бъдещият ни дом - започнахме ремонт главно с много желание и с ограничени средства :) В самото начало сме и се занимаваме с банята. Досега банята и тоалетната бяха едно помещение, което решихме да разделим. Това е проектът на бъдещите 2 помещения. Ако някой има свежи идеи, моля, да се включи. Търся помощ за следните неща:
1. Търся "искрящо" бял фаянс (по възможност в Пловдив). Смятам да го освежа с няколко цветни петна, фриз или нещо подобно, но помещенията са толкова малки, че какъвто и да е друг цвят ще ги "затвори". В 5-та палата на панаира бях видяла един фаянс, който ми хареса - много бял с релефни концентрични кръгове, но бързах и като се върнах след 20 дена, ми казаха, че никога не са имали такова нещо :x Ако на някой му говори нещо обяснението ми и знае къде има нещо подобно, ще бъде супер!
2. Можете ли да препоръчате добри плъзгащи врати? Някой ползва ли плъзгащи врати на "мокри" помещения. Дали се затварят достатъчно добре, че да не изскачат разни миризми или пък влага навън...? Бихте ли ми препоръчали фирми - производители или вносители. Другият вариант е да обърнем вратите да се отварят навън, но не съм сигурна...
3. Съпругът ми предложи да сложим ъглова мивка, за да спестим място, аз досега не съм ползвала такава и не знам дали е удобна...
4. Искам да предвидя шкаф за кърпи, халати, козметика и лекарства някъде в банята. Малко нахално от моя страна, ама.... идеи приемам всякакви :)
5. Поне бойлерът няма да е проблем, защото смятаме да бъде в тоалетната и да спестим мъничко място от това. А ми се иска в тоалетната да сложа и място за почистващите препарати... Дали е възможно ако моноблокът е малко по-напред от стената, мястото зад него да се оползотвори за това?
6. Душ-кабината - ами аз съм против, защото всички душ-кабини, които съм виждала у познати/приятели са в ужасно състояние. Минат ли няколко години - гумените части мухлясват и се напукват, пластмасовите - се замърсяват и колкото и да се чистят, изглеждат като мръсни... Чудя се дали да не изградим корито в пода и да сложим шина със завеса - пак не е голяма красота, но завесата се поддържа лесно, а ако стане твърде кофти - може да се смени с нова много по-лесно и евтино...
7. В случай, че използваме този проект, къде е подходящо да се сложи осветлението? Един източник или няколко?
8. Стената между двете помещения - приятел ни посъветва да я изградим с тухли от итонг, но аз съм чела, че тези тухли са канцерогенни и ми се иска да я направим от обикновени тухли....?
Е, засега май това са достатъчно въпроси :)
Всяка идея е добре дошла, дори странните ;)

Прикачен файл

Banja.jpg
Banja.jpg (89.99 KиБ) Видяна 5081 пъти
Time2Burn - специалист
преди 2 седмици го правих абсолютно същото, какво съвпадение, дали не е в един и същи блок??? Само дето клекалото в банята е успоредно на мивката, тоест на същата стена. Душ корито не съм слагал, ама пък я накичих с шкафове, огледала и аксесоари, та едвам можеш да влезнеш вътре. (Такива бяха желанията на клиента, аз му казвам малка мивка - той купил шкаф с вградена мивка. Аз му казвам малко клекалце с отделно казанче - той купил огромен моноблок) Ама готино стана, а таванчето е приказка, утре снимки и от него...
Margo - напреднал
Ще ти споделя как си направих моята баня, която е също много малка и нямам отделно тоалетна.Аз на твое място бих махнала тази тоалетна в банята при тебе.Та взех "изкрящо бял" фаянс от Досев Импекс във Варна,испански, с лек релеф.Предлага се с в съчетание други цветове и фризове.Мивка-50см, моноблок-63 см дълъг, а коритото го направих от плочки със скосен ъгъл, не заоблен.За пердето си поръчах корниз по мои размери - хром, много съм доволна:
http://aklima.my.contact.bg/IMG/galeriq%202.htm
Бордюра на коритото ми е 10 см висок и 5 см широк.Като сложа пердето става отлична преграда и не пръска навън ,което ми беше целта.Стана много добре,на мене ми харесва.Също обърнах вратата да се отваря навън.Успех ти пожелавам!
Теди - специалист
Bloody_Marry написа:
... (по възможност в Пловдив). ...
Магазина на Форма-Д на "Карловско шосе" преди с.Труд от дясно при ТЕЦ-а. Две бригади водих там от София :roll:
Time2Burn написа:
дали не е в един и същи блок???

Кооперацията е 3-етажна, строена 62-ра, не съм чула някой съсед да е правил скоро ремонт :)
Time2Burn написа:
Само дето клекалото в банята е успоредно на мивката, тоест на същата стена.

Стената, на която е мивката, е към родителската спалня. Ако сложа и WC-то там, ще става весело всеки път, когато някой посещава тоалетната посред нощ...
Time2Burn написа:
аз му казвам малка мивка - той купил шкаф с вградена мивка. ...а таванчето е приказка, утре снимки и от него...
И аз започнах да обмислям варианта вградена мивка с шкаф. Поне да използвам пространството под мивката... Спира ме само това, че всички шкафове, които съм видяла досега ми се струва, че ще "цъфнат" от влагата след 1-2 години... Не знам кои материали са достатъчно влагоустойчиви. ...Чакам снимки от таванчето :)

Теди, благодаря за адреса! Още утре отивам до там! Вече имам 3 варианта на бяло, които са що-годе приемливи, но все още не мога да намеря това, в което да се "влюбя от пръв поглед" :) Тук качих снимки, но бялото е трудно за снимане, моля бъдете снизходителни... http://yana.bghost.info/main.php?g2_itemId=8379 Белите рози ми се струваха най-красиви, но днес съм склонна да харесам повече мачканата хартия.

Марго, благодаря ти за съвета за корниза и граденото корито, мисля да направим нещо подобно. От втора тоалетна не искам да се отказвам, засега сме с една малка госпожица, но сме запланували още 3 броя, та навалицата ще бъде голяма :lol: При Досев бях, но за съжаление нищо не ми хвана окото. Утре продължавам издирването.
Ето и няколко снимки от началото: http://yana.bghost.info/main.php?g2_itemId=8364

Тема "Баня 1,70 на 1,60 - помощ! Търся идеи, бял фаянс и пл.врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: