• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
Руменски
http://www.lemotrade.com/pageProducts.swf
Поз.14-голям мет.ъгъл,,Алтест"
Поз.15-малък мет.ъгъл
Поз.18-монтичели МО 2000
Поз.11-регулируема подложка
Обади ми се тия дни да говорим за моята работа и ще те заведа в склада да ги видиш.Тогава ще има нагледен урок.
velsi - Почетен майстор
По една таква подложка се поставя в два от ъглите на стъклопакета: една долу от страната на пантите и една горе от другата страна (по диагонал) Оранжевият клин се придвижва в посока към ъгъла със специални клещи, но може да се импровизира с отверка например. Последователността е следната: първо долната подложка - най-напред долу, после отстрани, после горната - първо отстрани, после отгоре. Резултата е, че крилото се заклинва спрямо правия ъгъл на стъклопакета и не му позволява да провисва.

Прикачен файл

podlojka.jpg
podlojka.jpg (6 KиБ) Видяна 5548 пъти
rum_sz - специалист
Това за стружката ми стана ясно.Но като погледнах аз какво съм сторил наистина си личи на някой места стружката.Използвал съм монтичели и ъглова подсилваща планка.Трябва утре да направя снимки

Много мъка видях,като рязах крилата без щипка :-D
Последна промяна от rum_sz на вт апр 06, 2010 9:46 pm, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
stiv1961 написа:
Руменски
Поз.15-малък мет.ъгъл
Поз.18-монтичели МО 2000
Обади ми се тия дни да говорим за моята работа и ще те заведа в склада да ги видиш.Тогава ще има нагледен урок.
да, за елемента от поз 14 бях пропуснал да спомена. важен е . някои системи (визирам 'лоренцо лайн') използват пластмасови изравнителни(нивелиращи) ъгли- според мен може и без тях....
Последна промяна от pavkatay на вт апр 06, 2010 10:39 pm, променено общо 1 път.
rum_sz - специалист
velsi написа:
По една таква подложка се поставя в два от ъглите на стъклопакета: една долу от страната на пантите и една горе от другата страна (по диагонал) Оранжевият клин се придвижва в посока към ъгъла със специални клещи, но може да се импровизира с отверка например. Последователността е следната: първо долната подложка - най-напред долу, после отстрани, после горната - първо отстрани, после отгоре. Резултата е, че крилото се заклинва спрямо правия ъгъл на стъклопакета и не му позволява да провисва.

Тази подложка утре отивам и я купувам.Това наистина е много хитро.

Нещо работата отива на разглобяване и сглобяване. :) :) Ама човек така се учи.
stiv1961 - майстор
Поз.16 от същия сайт-пластмасов ъгъл МО20-може и без него,но ако правиш врати и прозорци за клиенти,а не за себе си.От тук 20 ст.,от там-50 ст. и накрая-,,дограмата ни хлопа"/това май беше от някаква реклама/
rum_sz - специалист
stiv1961 написа:
Руменски
Поз.15-малък мет.ъгъл
Поз.18-монтичели МО 2000

Добре ще ти се обадя :-Dоко да види ръка да пипне :) :) В понеделник с Младен напукаме каракудата и чевеноперата на Тунжата :-D :-D Малко остана да ти дойдем на гости :lol:
pavkatay - майстор
stiv1961 написа:
Поз.16 от същия сайт-пластмасов ъгъл МО20-може и без него,но ако правиш врати и прозорци за клиенти,а не за себе си.От тук 20 ст.,от там-50 ст. и накрая-,,дограмата ни хлопа"/това май беше от някаква реклама/
яяяяяяяя, и тези го предлагат-не съм си научил урока, :datz: , ама аз само на лоренцо съм го виждал
velsi - Почетен майстор
МО-20 служи повече да не се разминават върховете на двата профила, образуващи ъгъла, в равнината на крилото. От него сглобката не става по-здрава. Освен това се чупи много лесно. Но все пак е добре да се слага.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "алуминиеви врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: