Проявете вашата изобретателност.
SuB^ZerO - специалист
Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако това не е мястото на тази тема и моля да бъде преместена ако не и е тук мястото или изтрита ако вече съществува ,но неможах да намеря инфо по въпроса ми.

Та .... сещате ли се за светещите табелки (EXIT -табелките например) които са прозрачни и се осветява само надписа който е в тях. Мисля си за една стъклена плочка на която с НЕЩО да направя надписа (незнам какжо да е това нещо) и да пресовам надписа с втора стъклена плочка и чрез някоя проста схема със светодиоди да го осветя от едната страна.
Дали ще стане надписа да е със силикон ? В смисъл дали силикона ще се освети ефектно от светодиодите?

Прикачен файл

New Bitmap Image.jpg
New Bitmap Image.jpg (11.14 KиБ) Видяна 11828 пъти
bayan - специалист
Плочката от пексиглас а надписа се гравира и тогава осветяваш и светва гравираното
Армагедон - специалист
Kолега тук болшинството са по СМР. www.printguide.info - тази общност ще ти даде правилният отговор. Пусни си темата във външна реклама!!
успех!!
SuB^ZerO - специалист
Благодаря за бързите отговори. Идеята на bayan ми звучи доста добра но все пак ако някой го е пробвал и е сигурен на 100% че става да пише тук. И още нещо да попитам : Ако използвам плексиглас ще стане ли да направя шаблон на надписа и вместо да дълбая в плексигласа по шаблона просто да го надера с по едра шкурка...(дълбането няма да се получи красиво без нужните инструменти, а и е трудоемко)дали ще стане ? :?
ArturDent - Почти Безобиден
Ще стане, даже си мисля че и небоядисано ще стане. Просто надрасканото ще разсейва светлината, а другото - не.
bayan - специалист
Няма нужда од дълбочина, ама гледай да не драскаш на страни че ще има ветещи драскотини които щете дразнят после. Може да си изрежеш на плотер фолио като фона който не свети да е фолио а надписа който ще свети да е дупка. Като го поръчаш го изкай с транспортно фолио така буквите няма да ти се разместят. И пробвай първо с дребна шкурка, номера е да се матира. :)

успех и качи снимка да видим ко е станало и по кои начин
ivanovrg - специалист
предполагам ,че за това говориш

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=405
SuB^ZerO - специалист
Много благодаря :) That's I'm talking about
mladkal - майстор
SuB^ZerO написа:
...
Та .... сещате ли се за светещите табелки (EXIT -табелките например) които са прозрачни и се осветява само надписа който е в тях. Мисля си за една стъклена плочка на която с НЕЩО да направя надписа (незнам какжо да е това нещо)...
За да ти светне, както трябва надписа е задължително страната от която ти влиза светлината да е полирана.Ако и останалите три страници (там където е краят на плексигласа -сряза) са ти полирани става още по-красиво. Надписа могат да ти го гравират на машина в повечето по-големи и сериозни рекламни къщи, където изработват табели, визитк и и др. Услугата не е скъпа, става на машина, красиво и не ти е трудоемко. Съвета ми е да го осветиш примерно с луминисцентна тръбичка, а не със светодиоди, защото те общо взето са със насочен спектър на светлинните лъчи.

Желая успехи!
SuB^ZerO - специалист
Ако леко ушлайфаш главите на светодиодите не светят насочено. От град севлиево съм и тук просто няма каде да ми го направят, а и е по-интересно да си го направиш сам... нали такова е името на сайта :razz:

Тема "Даийте ми идея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: