• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
il_ft_emo - специалист
:? :? :? :? от къде да си намеря гюл :? :? :? :? :?
pavkatay - майстор
? гюл доколкото знам е роза-на турски, а ако имаш предвид гьол- той се копае :)
svetoslavoff - специалист
То че е роза, роза е, но каква? Според мен става дума за маслодайна. Та запитай по Казанлъшко, Карловско...Също съм чувал за гюл-трендафил. Май ми стана интересно да запитам в един друг много популярен сайт как се вари гюлова ракия :?: Пък и ако някой от тук присъстващите знае, да сподели, ако модитата нямат нищо против.
mim - специалист
сладко от рози се вари лесно: листенца от добре цъфнал цвят, захар, 1 лимонтозу, може и листо от ендрише (прилича на мушкато, но не точно), т.е. не по-различно от плодовите сладка
действа разхлабително :-D
сигурно и ракията няма да е много по-различна от плодовите ракии
разсад - по карловско
il_ft_emo - специалист
ми казаха ми че става за жив плет това ако ви помага нещо :?
pavkatay - майстор
сега се сещам, че така казват на едни пълзящи (увивни) рози, чиито цветове са по-рехави и приличат на шипката. преди няколко години насадих две такива , но при мен не виреят добре. а сега е времето за засаждане- продават ги по пазарите и цветарските магазини(и бриколаж) във вид на отрязана пръчка с корени
il_ft_emo - специалист
както гледам ти си от Плевен значи и при мен няма да виреят искам даго насадя при нашите те живеят в Българене Плевенско ако го знаеш но ще опитам благодаря
pavkatay - майстор
il_ft_emo написа:
както гледам ти си от Плевен значи и при мен няма да виреят искам даго насадя при нашите те живеят в Българене Плевенско ако го знаеш но ще опитам благодаря
ами мястото на,което ги насадих е кофти, а не географското положение. купувал съм ги от пазара срещу РУМ-а :)
Jason - специалист
Ако търсиш маслодайна роза, то името на сорта е роза дамасцена.
Истински разсад може да си вземеш от Института по розата в Казанлък.
Що се отнася до така наречената гюлова ракия или розова, то може много да се говори, но ще изразя собственото си мнение накратко.
Ако я правиш чиста - рози, вода и захар - смятам че резултата е повече за медицински нужди от колкото за пиене. Получава се много силен розов аромат и аз лично нещо не го свързвам с ракия.
Препоръчвам варианта, който съм правил т.е. нека материала си е грозде или нещо друго, не слагай захар или да е малко, когато изсипеш материала в казана добави една торба(около 1кг.за 100л.материал) рози, изключително важно е розите да са свежи и ако може да са брани рано сутрин.
Гарантирам ти, че ще се прочуеш с резултата и ще намериш много верни приятели.
Хайде наздраве сега.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: