• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
gkaraivanov - специалист
Здравейте ще слагам плот на кухнята и искам нещо сравнително добро на достъпна цена.Далеч съм от мраморните и гранитените плотове не че не ми харисват не ми харесва стойността им!
Незнам какво да кажа на майстора а той утре ще идва,а ми се иска да съм малко по запознат.Дотук изчетеното от форума разбрах че по евтини са така наречените термоустойчиви плотове с 3см.дебелина те от какъв материал са и как варира цената им на м2?
Ще ми бъде от полза мнението ви!!! :o
sinbor - специалист
Разликата в цената м/у 3 и 4 см не е голяма, няколко лева, избери по-дебелия плот.
gkaraivanov - специалист
Благодаря за отговора но как варират горе долу ценити на квадрат и от какво е направен термоплотът ???
sinbor - специалист
На линеен метър от 30 до 45 лева, ширина 60 см. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
pavkatay - майстор
явно има разлика и в плотовете, защото преди 10 год като ми правиха кухнята плота си го купувах аз- цял 4м за 140 лв, а по-миналата година като развалих онази кухня и си направих сам нова :lol: плотовете, които се предлагаха масово имаха огфомна разлика от онзи, който беше преди 10 год. тези са с ниско качество и честно казано нищо не слагам горещо отгоре, а върху стария-той седеше като лакиран сме слагали всичко горещо и от нищо не се нараняваше. върху новия два пъти изпускам ножа и личи :sad: . ама то просто на пръв поглед се забелязва разликата в качеството. тогава не можах да си намеря такъв цвят, който да е с качеството на стария плот. ,но и не обърнах внимание дали въобще продават такива наистина 'термоплотове'. повече се кара на 'ефффффтинкото' за съжаление.
solo5 - майстор
май са на линеен метър
повечето са с ширина 0,60м на 4м
цените са около 25лв на линеен метър
bogomilZ - специалист
широчината е 60 см - дължината е 3 или 4.10 м
цената е на линеен метър и започва от 27 лв , 30 , 32 лв
pavkatay - майстор
solo5 написа:
май са на линеен метър
повечето са с ширина 0,60м на 4м
цените са около 25лв на линеен метър
точно такъв от 25-27 лв е сегашния ми плот. не, че е лош, ама като съм ползвал по-добро....
solo5 - майстор
е, то за тези пари можеш да вземеш различно качество
такива са цените в Салекс Бургас :roll:
rosso m - специалист
Плоскости пдч покрити с hpl(ламинат пресован под високо налягане)покритието hpl варира като дебелина и от това зависи износоустойчивоста само покритието е водоустойчиво плота и издържана температура около 120c.Дебелината на ламината е много по-важна от колкото дебелината на плота.Цената е около 35лв. л.м. за 38мм. на тази цена можеш да си вземеш "немски" .Пълнежа от пдч го има с дебелини 28мм. 38мм. при тези размери е плътен.На 60мм. 100мм. дебелина е олекотен панел(две пдч-та 8 или 6мм. като между тях има хартия тип пчелна пита).Дължини има на 4100мм. и 4500мм. височината е 600.мм има и на 900мм. но те са с поръчка при повечето вносители.
  • 1
  • 2

Тема "Заща термоустойчив плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: