Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joropet - напреднал
Привет на всички!

Искам да използвам форума и да попитам пишещите тук нещо.

Трябва ли след края на отоплителния сезон, да направя някаква профилактика на газовия ми котел? Има ли някакви препоръчителни действия, които трябва да предприема, защото котела работи вече два сезона и най-вероятно има нагари и там подобни.

Същия въпрос имам и по отношение на самата система от тръби. В последно време ми се случва два пъти в месеца да допълвам (не ми се струва нормално), защото пада налягането и котела не сработва. Тук може би имам слаба връзка, но не я намирам все още.

Благодаря на отзовалите се предварително.

Поздрави!
tsvetelincho - напреднал
За два сезона няма нужда от профилактика-все едно нова кола на 20000км.По отношение на доливането на вода- това е проблоем особено ,ако никъде няма течове.Понякога това означава, че котела ''прегрява'',обикновено се получва при стенни газови котли,които са вързани към голяма отоплителна система.Понякога 24кВ газов стенен котел не е равен на 24 кВ топлинни загуби.
LazarGanev - "Велик майстор"
Профилактиката трябва да я направят от фирмата, ако това влиза в гаранцията. Потърси откъде е тоя теч - ако не е от инсталация, поне да гледат по-щателно котела.. Ако няма теч по инсталацията може да ома спукан топлообменник или да избива предпазния вентил заради неработещ разширителен съд. Жоро, кажи как е разхода с новия котел.

Тема "Профилактика на отоплителна система на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: