• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hrisvas - специалист
..малко страшничка без парапет, но е ефектна, нали?
От апартамент в Париж.

ИзображениеИзображениеИзображение
ebahti - майстор
аз на това трезвен се не качвам,камо ли на 7 водки.......... :lol:
tysonlkr - специалист
На картинка изглежда много красиво, но дали това е възможно изобщо да се реализира на практика :?
Каква тежест биха издържали стълбите?
За декорация става :)
Последна промяна от tysonlkr на пет апр 09, 2010 1:18 pm, променено общо 1 път.
lubomirlz - специалист
ebahti написа:
аз на това трезвен се не качвам,камо ли на 7 водки.......... :lol:
Интересно но аз вкъщи съм падал трезвен по стълбите, но никога пиян :)
Айде пак оспамихме темата :)
Интересно е стълбището но без парапет , малко зловещо ми се струва особено за малки деца.
ArturDent - Почти Безобиден
90% от дизайнерите по вътрешен интериор трябва да бъдат застреляни. Или първо публично линчувани и след това застреляни. За да се вземе страха на останалите 10%.
Тия дизайнери правят нещо което изглежда добре (в половината от случаите), но никога не е функционално. Примери много. Най-ме дразнят като цопнат една ваза или свещ точно там където никога няма да стои.
Ето и пример
Изображение

К'во ти пука, че вазата е точно на малкото свободно място на плота, или пък че котлоните нямат аспиратор - нали изглежда добре.
maroka - специалист
90% от дизайнерите по вътрешен интериор трябва да бъдат застреляни. Или първо публично линчувани и след това застреляни. За да се вземе страха на останалите 10%.
Да не би да си имал намерение да ставаш такъв...пък нещо да се е объркало?
Откъде толкова негативна енергия в теб към тези хорица :?
Тия дизайнери правят нещо което изглежда добре (в половината от случаите), но никога не е функционално
Представа си нямаш колко си заблуден :lol:
Показаната от теб снимка има за цел да акцентира и да даде свобода на мислене в няколко различни посоки. Това е често прилагана практика, но това разбира се няма как да ти е ясно.

Никой не критикува разбира се възгледите ти...за теб всичко е черно и бяло. Някои имат малко повече хармония и въображение, не виждам защо трябва да ги критикуваш ? :)
ArturDent - Почти Безобиден
maroka написа:
Показаната от теб снимка има за цел да акцентира и да даде свобода на мислене в няколко различни посоки. Това е често прилагана практика, но това разбира се няма как да ти е ясно.
Някак си в моя дом, аз искам да имам свобода на движение и удобство, а не "мислене в няколко различни посоки".
Мисълта ми е, че един дизайн на интериора, освен да радва окото трябва и да е практичен.
Ето стълбата от първата снимка - красиво, но нефункционално. Преполага се че в това жилище няма да стъпват деца, възрасни хора или такива с леко затруднение в ходенето. Да не говорим за употреба на алкохол или други опиати.

Един колега плати за да му направят вътрешен дизайн на жилището. Дизайнерката прехвалена.
И к'во тая кифла прасна едни кътчета с камъчета на кухнеския плот и на земята около една колона. А знаеше че той има 2 деца, едното няма годинка, другото на две. Познай тия деца къде ще си ги натикат тия камъчета! И какви може да са последствията.....

П.П. Не съм искал да ставам дизайнер.
maroka - специалист
Имай предвид следният факт: Дизайнера винаги прави предложение след предварителен разговор с клиента си, относно неговите предпочитания. Никой няма да прави визуализации по свое усмотрение, без да е коментирано с клиента предварително.

Относно камъчета и ръбове: въпрос на предварителен разговор, виждане и желание на клиента...пък най-малкият проблем е да се коригира проекта. Неговата цел е именно тази: да видиш реалистична визия на интериора и евентуално да помислиш и за още нещо :)
Някак си в моя дом, аз искам да имам свобода на движение и удобство, а не "мислене в няколко различни посоки".
Всички пътища водят към Рим :) Всеки избира по кой път да тръгне.

Твоята свобода на движение за някой друг може да е непосилно физическо натоварване, а за трети начин за качване на килограми, поради слаба физическа активност на мускулните групи по време на движението.
Затова са няколкото различни посоки на мислене...за да си хареса всеки поне по една посока, която да му е по сърце.

В конкретната снимка 10 човека ще забележат различен акцент: за теб е вазата, за друг лампите, за трети смесителят, за четвърти липсата на халба за бира, за пети камъка и т.н.
Всеки акцентира върху нещо и именно там е отправната точка за неговият конкретен проект. От тази композиция могат да излязат идеи за поне 30 варианта да речем... и всеки един от тях е продиктуван от клиентските предпочитания. В случая дизайнера е свършил добра работа :)
Дизайнерката е прехвалена
Не знам коя дизайнерка визираш, но всъщност не е важно какво си чул за нея - хвалби, или оплаквания.
Важното е дали ще останеш доволен от контакта си с нея, дали ще харесаш нейни интериори и конкретно твоят ако си поръчваш.
Оттам насетне всичко е въпрос на гледна точка :)
pavkatay - майстор
да ме прощава създателя на тази красота(стълбата), но и аз като я гледам първо за качването по нея на няколко питиета :-D се сещам
NeoBoss - специалист
на мен ми допата , аз го виждам с парат от хромирана тръпа във съшия стил темек захваната незнайко как здраво само на тавана в единия край на стълбите следва тяхната извивка и свършва в долния им край , е да пак има опасност от падане под парапета .

пиян тия стълби ще ги слезна по гъз без да падна ама трезвен ... аххх
  • 1
  • 2

Тема "интересна вътрешна стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: