От мобилни телефони до цифрови камери
новия12 - специалист
питанета на nbr е основателно...аз пропуснах да напиша че този ключ реагира на натиснат бутон на кое и да е дистанционно но след около 3 секунди постоянно натискане и насочване към фото транзистора...по този начин дори и като управляваш телевизора не се задеиства..нали не натискаш и задържаш един и същи бутон за повече от 3 секунди...не се изисква кои знае кво програмиране...елементарно е ... за мои интерес устроиството беше българско и ме учуди че работи толкова стабилно...ако не ти е спешно тия дни ще мина през магазина и ще ти дам производителя и данните... в практикер - алати и бриколаж съм виждал подобни но не мога да дам мнение за работата им но са по скъпи ...
Светлинис - специалист
Два кръга външно осветление по около киловат могат ли да се задействат поотделно от дистанционен ключ? А необходимо ли му е отделно захранване, или го взима през консуматора? И ако е така не се ли обезточва сам щом затвори веригата? Питам, защото преди време подготвих две такива вериги, но не им осигурих 220 V, а само изведох и прекъснах фазите в две конзоли една до друга на стената. Сега предстои да се постави там дистанционно управление и се замислих за вариант. Може би да пусна този въпрос в нова тема
:?:
solo5 - майстор
новия12, този ключ май ще свърши работа
ама откъде се купува :?
MamaMy - майстор
Моя ключ е същия като на колегата resco и е полски. Взех го от Конрад.
egx - специалист
MamaMy написа:
Моя ключ е същия като на колегата resco и е полски. Взех го от Конрад.
me too
perko - специалист
А, има ли такива дистанционни с обратна връзка? Тоест приемника да иззпраща обратен сигнал до дистанционното, да го уведоми че е получил сигнала.

ПС: сега се поразрових из нета и ето какво открих. Предполагам, че може да показва кой контакт е включен, но трябва все пак да се попита изрично.
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=8822
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=8823
Светлинис - специалист
Да ме посъветвате къде да видя за максимелен ток през такъв ключ ?
alfafen - специалист
Светлинис на въпроса ти за мощността по принцип изходната мощност на такива регулатори е 100-600 W в най добрия случай .Относно консумацията на устройството да захранва се от веригата на консуматора и му намалява мощноста с 5-10% които ти въобще неможеш да разбереш .Тъй като форума е направи си сам ако искаш мога да ти дам линк с схема на устройството (аз лично гъм го направил 2002 година и до ден днешен работи) Има следната опция "При необходимост симисторът може да бъде монтиран и от задната страна на платката, а ако управляваното осветително тяло е с мощност по-голяма от 100W, на корпусът му да се постави малък радиатор (със симистор ВТ136 можете да управлявате до 800W товар, а със симистор ВТ139 - до 3000W)."Също така устройството се продава под формата на кит или готово устройство.Има един недостатък до загряване до работна температура лампата на пълна мощност премигва 20-30сек.Ако те интересува пиши на лични да не излезе че правя реклама . :)
новия12 - специалист
този ключ за които ползвам не се нуждае от никакво захранване...за увеличаване на мощноста мисля че ще стане и само с радиаторче на семистора - естествено в нормални мощности - все пак това е ключ за осветление а не пусков шалтер... освен това при всяко сработване от дистанционото се чува звук от монтиран на платката зумер... ако някои се интересува в Пловдив се продава в магазин РИЛА в кв. Кичук париж - поне аз от там съм го купувал и скоро пак го бях мярнал... колегата solo5 ако не е приключил с темата мога да му го купя и изпратя с куриер - няма да ме затрудни щото магазина е почти да нашия блок... мога също така да погледна и мощноста която му е допустима но ако не се лъжа беше 1000 вата... и не примигва при пускането му...
Светлинис - специалист
Значи не е проблем, че захранването на дистанционния ключ ще идва през консуматора - доколкото разбирам ключа сам поддържа пад на напрежение, когато работи управлявания уред /осветлението е включено/ и се захранва оттам за да остане и той в работно състояние - да може да приема сигнала за изключване ?

Тема "Ключ за осветление с дистанционно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: