Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
BAlexandrov - специалист
Мерси, изчетох я.
Ще наснимам моите прозорци и профили и да видим дали изобщо може да се сложи уплътнение, какво да е то и кой ще ми продаде за 5 прозореца :lol:
BAlexandrov - специалист
На вътрешното има място за уплътнение /на снимката/ трапецовиден прорез. От външната страна на крилото има едно такова, но по-голямо и отделно гумата, която се набива от външна страна.
Тези трите ми се иска да ги подновя.

И вложки задържащи стъклопакета че сега е с дървени клинчета, които лесно изпадат :sad:

В Практикер няма...

Прикачен файл

profile.jpg
profile.jpg (84.37 KиБ) Видяна 10723 пъти
Последна промяна от BAlexandrov на чет апр 08, 2010 9:26 pm, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
BAlexandrov написа:
На вътрешното има място за уплътнение /на снимката/ трапецопиден прорец, от външната страна на крилото има едно такова, но по-голямо и гумата, която се набива от външна страна.
Тези трите ми се иска да ги подновя.
И вложки задържащи стъклопакета че сега е с дървени клинчета, които лесно изпадат :sad:
В Практикер няма...
чакай, чакай-нищо не разбрах аз.май си почнал по-рано от мен с ракийките- бъркаш буквите и се изразяваш по- неразбрано от обикновено :-D :partyman: и този профил откъде го взе? нали не си го отрязал от прозореца :?
BAlexandrov - специалист
Абе цял ден чистя и вече му е време за "почивка" :lol:

Това е вътрешно .... панелче. Значи изкарвам гумата от външна страна, измества се стъклопакета навън и панелчетата с щракване навътре излизат. Това е едно такова панелче. Долната страна на снимката е към стъклопакета и в този трапецовиден прорез няма нищо. Стъклопакета само опира в този панел без друго уплътнение. Според мен тук трябва да има тънко гумено уплътнение ама няма...
От външна страна има подобно но по-широко към касата.

ПП Сега като си го прочетох... "Руски Стандарт"
pavkatay - майстор
BAlexandrov написа:
.............

ПП Сега като си го прочетох... "Руски Стандарт"
'шуменско' светло- наздраве :prost:
това, което наричаш 'панелче' по начина по,който изглежда и както описваш, че се сваля е стъклодържател, но с много особена форма -мойта практика не ме е сблъсквала с такъв или снимката лъже. дай снимки на дограмта по-отблизо-разглобена и може някой друг да разпознае системата, а принципа е един и същ- от двете страни стъклопакета да се уплътни- значи от външната страна по-тънко уплътнение за да имамясто за уплътнение и от вътрешната страна. и снимай къде са тези дървени клинчета :?
pavkatay - майстор
абе, аз сега чак загрях :datz: - онази кухня и тези прозорци в едно и също жилище ли са. ако е така тези хора само са пушили , яли и ср.ли :? . а кенефа как е :)
BAlexandrov - специалист
Тоалетната вече е чиста, гърнето го смених :)

Това е рамката сглобена, а другото набивната гума отвън. Панелчето от вътрешна страна е снимано по-горе. Това удължение няма някаква кой-знае каква роля май. Днес идва един майстор да види - смята че в това каналче не може да има уплътнение, което да се пъха по него, а само набивна гума е имало. Сложена е много дебела набивна гума отвън, а отвътре не. Може да се сложи по-тънка отвън и същата отвътре, 4 мм някъде и притиска добре, но дали ще уплътнява добре?

Трябват ми някъде 100 метра...

Прикачен файл

ramka1.jpg
ramka1.jpg (73.78 KиБ) Видяна 10398 пъти

Прикачен файл

prozorec.jpg
prozorec.jpg (91.34 KиБ) Видяна 10398 пъти
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
.............. а принципа е един и същ- от двете страни стъклопакета да се уплътни- значи от външната страна по-тънко уплътнение за да имамясто за уплътнение и от вътрешната страна. и снимай къде са тези дървени клинчета :?
това е истината и -ДА ще уплътни колкото е предвидено да бъде плътна ал. дограма :) (ако имаш бюджет -смени си дограмата-едно пвц на средна цена е по-добро от този алуминии със стъклопакет) . а за дървените клинчета?
BAlexandrov - специалист
На този етап не си струва да сменям дограмата. Трябва само да взема такова уплътнение... май намерих едно място, другата седмица ще видя.

Дървените клинчета май не съм ги снимал - сложени са тук таме малки парчета дърво да придържа стъклопакета вътре към рамката, някъде даже мацнати със силикон, за да не падат. :o
pavkatay - майстор
дървените клинчета ако са на отваряемите части имат предназначение да фиксират диагонала,за да не провисва крилото(друг е въпроса че не този материал се използва), така, че са важни

Тема "Уплътнения на алуминиева дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: