• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Ако наистина поне вднъж си ходил на семинари,щеше да ти е ясно едно единствено сигурно нещо - там не се ходи за знания,а за разходката,за кеф,за нови запознанства,нови връзки ако щеш....Всичко друго,но не и знания. Да не казвам,че доста часто и лекторите не са в час,като задам няколко конкретни въпроса. Две години чаках от г-н Хаас ( Дайкин Европа) да ми каже защо Алтермата има толкова сериозни пропуски и кусури и дали е редно един техник от БГ да му казва това. Добре че пие повечко...
tsvetelincho - напреднал
И къде видя проблем в Алтермата,защото от трите, които случайно съм сложил засега никой не се оплакал(а имат право по договор).Е, може би сериините номера на някои неща са малко дълги.Колкото до семинарите...човек се учи цял живот.От семинари, от форуми... :).
...и не бързай със заключенията по отношение моя милост :-D
vanko68 - специалист
1-говоря за нормалната масова нискотемпературна Алтерма
2-защо отоплението спира напълно ,когато се топли бойлера ??? Ако съм си сложил 200-300 л,за тези час-два докато се топли,къщата ми ще стане на хладилник,ако навън е студено...
3-защо няма отопление на бойлера от изхвърляната лятото ИЗЛИШНА топлина ???
4-Кви са тея солари(само модула за управление знаеш кви парици е ) за лятото при условия,че БГВто може да е безплатно?
5-защо не може да работи само за БГВ в преходните сезони
6-защо не дават данни за консумации ( КОП ) при работа с елнагревателите ?
7- за, меко казано раздутата цена ,няма смисъл да говоря....Същото като продукт с инверторни тела от Дайкини,с премахнати всички тея кусури, излиза поне 3 пъти по-евтино !!!
tsvetelincho - напреднал
За номер 7 си абсолютно прав.
За номер 6- ел. енергията се трансформира почти напълно в топлинна - КОП-а е малко за замазване на очите(това си е лично мое мнение).В най- голямата Алтерма 9кВ са ел. нагреватели.
За 5- аз я управлявам с външен контролер и тогава прави каквото трябва.От Дайкин бяха малко против...
За 4- прав си няма нужда да се набутва човек.Но и хората от Дайкин хляб трябва да ядат- хубав, мек,скъп хляб, дето българите да го плащат.
За номер 3 - защото лятото работи като климатик само дето охлажда вода ,а не въздух.Когато загрява бойлера може да обръща цикъла или да ползва нагревателите.Е, истината боли...
За номер 2- приоритет на БГВ- така работят и газовите котли.Въпрос на датчик+трипътен вентил.
За номер 1 - и аз за нея говоря.След месец ще споделя колко реално харчи, за да няма после-"аз дадох 13000 лв. и сега плащам по 500 лв на месец". Като казвам реално - говоря за нискотемперетурна система, в която няма нищо пропуснато или грешно оразмерено.И всичко това,за да се спре със обожествяването на тая марка.Добра техника е ... но нищо повече.
За да си позволя да се забавлявам с Дайкин Алтерма трябваше да я "изуча"- малко скъпо удоволствие.
...може да не вземаш думите ми на доверие...това е форум все пак.
LazarGanev - "Велик майстор"
tsvetelincho написа:
За номер 3 - защото лятото работи като климатик само дето охлажда вода ,а не въздух.Когато загрява бойлера може да обръща цикъла или да ползва нагревателите.Е, истината боли...
Не си схванал въпроса на Ванко. Като работи на охлаждане, какво прави с "ненужната топлина"? Изхвърля я в атмосферата, докато в същото време ти влагаш нова енергия за подгряване на бойлера! Тъпо!
vanko68 - специалист
Освен да попитам какво пиеш,че да съм подготвен като дойда във Варна,друго не ми остава... :prost:

То и останалите неща са си тъпички,мен ако питаш...Недопустимо е марка като Дайкин да възхвалява една недомислена система,рекламирайки я като единствената панацея на света едва ли не.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не отбирам - пия всичко :-D . Ти като имаш път се обади, пък ше го решим проблема с избора :wink: . Чета те с интерес за твоите термопомпи от самото начало :prost:
denuchi - специалист
Както са казали хората, и те имат още какво да учат. Нищо че са Дайкин. Май доста станаха кусурите. Имаш излишни пари (и то доста)си вземаш готова, когато не сглобяваш сам.
filmatoplo - майстор
Ей от Дайкин я се стегнете :wink:, тойота за един цензура на газта едва не фалираха и изтеглиха коли от пазара а тия си джиткат с кусурите -те са косвени де нещо като пропуснати ползи :-D
tsvetelincho - напреднал
Ами изхвърхля я наистина"ненужната топлина".Две добри няма пък не се сещам някоя друга фирма да успява да я упълзотвори все пак вътре циркулира само фреон в две фази :-D.Но ако някой знае как да уползотвори "ненужната топлина"може да кандидатсва в Дайкин за работа:-D.Те търсят хора...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: