Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Flober - напреднал
Живея в блок доста далече от паркинга и нямам възможност да опъвам удължител до колата.Знаете ли как да си изработя поялник на 12w ? Мисля да го включвам в гнездото на запалката,но не съм наясно с мощността на нагревателя.
ELEMENTAL - специалист
Има готови поялници за 12 волта.Няма смисъл да си играеш да си правиш самоделен.Готовите струват 4-5лева все пак.
Ако вземеш да си го правиш сам най-големия проблем ще бъде тръбичката върху която ще се навива нагревателният проводник.В обикновените поялници се използва слюдена такава.Не си и помисляй да
изпозваш слюдата от някой стар поялник, щото в момента в който почнеш да развиваш нагревателният проводник тя ще почне да се троши.
Другата алтернатива е да си купиш готов нагревател за 12 волта и да го сложиш в тялото на някой 220 волтов поялник.
Flober - напреднал
Благодаря ELEMENTAL , ще се възползвам от съвета ти. :prost:
velsi - Почетен майстор
Чакай малко. Гледа ли тази тема?
Стефан - майстор
А защо не пробваш да ползваш газов поялник? Евтини са, и много удобни. За по-продължителна работа е необходимо само резервна бутилка с газ/за зареждане на запалки/.
ELEMENTAL - специалист
Аз газов поялник за по-малко от 40 лева не сам гледал никъде.И ако това е евтино?
Тани - модератор
Стефане , някога работил ли си по печатна платка с газов поялник?
ELEMENTAL - специалист
По принцип има газови поялници за запояване на печатни платки.Бях ги видял единствено в Електронинвест-София, бяха производство на ERSA , но цените им бяха между 110 и 230 лева без ДДС.Който има такива пари да купува-аз лично си предпочитам моя (обикновен) поялник с ванадиева човка :-D
mien - специалист
В Бриколаж,газовия поялник го купих 12лв,и от магазин за 1лев си взех гас,още го ползвам(почти 2години)
Flober - напреднал
Колеги ужасно съжалявам че се карате по моя тема,но за мен най- вероятното решение е това на velsi защото все пак сме в "направи сам" нали ?

Тема "Поялник за автомобила ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: