• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
Това заграденото са поансони
estorm - специалист
Много благодаря за поясненията Значи различните марки профили изискват и съответните поансони. Къде се продават само поансони ? 1 конкретен въпрос : стават ли поансони за lorenzo line на altes.
stambe78 - помощник
И аз мисля да си купя преса.Бихте ли ми препоръчали каква да търся и какви са цените им.Знам един производител от Хасково но цената е 1350лв. малко множко ми се струва
pavkatay - майстор
една баба си пазарила майстор да и иззида комин. определил майстора цена -40 лв. на бабата и се видели много и майстора и казал, че може и за 20 лв. да го иззида. бабата се учудила как така може и за 40 и за 20 лв. а майстора казал :' за 40 лв. го зидам на покрива, а за 20 лв-на земята- ти сама си го качваш горе'. та попитай го този производител може и по-евтин вариант да ти намери :?
estorm - специалист
stambe78 написа:
И аз мисля да си купя преса.Бихте ли ми препоръчали каква да търся и какви са цените им.Знам един производител от Хасково но цената е 1350лв. малко множко ми се струва
имаш ЛС
rum_sz - специалист
Приключих с цапаниците,даже днес поставих и ламината.Благодарности на Стив,Велси, Павката :) Свалих наново вратата и прозореца изчистих уплътненията и поставих ъглите за стъклопакетите,като леко равалих диагоналите като умишленно повдигнах горният десен ъгъл с 5-6мм нагоре да имам аванс ако вземат да пропадат след време.Остава един валяк на фасадата и вътрешното обзавеждане. :-D

Прикачен файл

P4110082.JPG
Ъгъл за стъклопакета
P4110082.JPG (62.62 KиБ) Видяна 4001 пъти

Прикачен файл

P4110076.JPG
Поставяне на ламината
P4110076.JPG (40.7 KиБ) Видяна 4001 пъти

Прикачен файл

P4110077.JPG
Цвят на ламината
P4110077.JPG (68.44 KиБ) Видяна 4001 пъти

Прикачен файл

P4110080.JPG
Стая за тихи другарски тържества
P4110080.JPG (79.93 KиБ) Видяна 4001 пъти
pavkatay - майстор
браво :klatsch: . супер е станало. само като ще ползваме темата за 'направи сам' да кажа,че с5-6 мм едва ли си успял да надигнеш алуминиево крило- може би 1-2 мм, но подхода е правилен -обикновено има някакво последващо 'улягане'на крилото, което би трябвало да е <1мм. при крила от пвц провисването на крилото без стъклопакет -под въздействие на собственото им тегло е голямо( може да достигне и 10 мм). затова (аз така го правя) се подпира крилото от долния край срещу пантите така, че да заеме 'работното' си положение. след това като се сложи стъклопакета и се заклини диагонала за да не провисва крилото остава в това положение и цялата му тежест се носи от стъклопакета.
rum_sz - специалист
estorm написа:
Много благодаря за поясненията Значи различните марки профили изискват и съответните поансони. Къде се продават само поансони ? 1 конкретен въпрос : стават ли поансони за lorenzo line на altes.
На тази преса която я имам в основата на поасона се поставят едни скоби,които дават различна широчина на основата с цел да се дупчат различни видове профили.Не съм сигурен но комплект поасони струва около 70 лв.Това е което научих тези дни.Нека тези които се занимават с това да пишат дали е така.Но пресата която показва Стив е по добра

Прикачен файл

P4110089.JPG
Вътрешен размер на профила
P4110089.JPG (65.57 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

P4110084.JPG
Профила в пресата
P4110084.JPG (71.64 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

P4110087.JPG
Външен вид на скобата
P4110087.JPG (78.74 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

P4110088.JPG
Поставяне наскобата
P4110088.JPG (78.86 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

P4110085.JPG
Натягане на скобата
P4110085.JPG (70.98 KиБ) Видяна 3979 пъти
pavkatay - майстор
по спомени около 320 лв преса с поансон САМО за 'голямо габи' - разликата е като при свредлата на вюрт 6мм - 6лв / 0,6 лв- калпави инструменти от рапидна стомана ще режат в началото -после ще дъвчат. а онази голямата преса наистина струва толкова. аз ползвам такава италианска.
stiv1961 - майстор
stambe78 написа:
Обади се на тези телефони за контакт и питай за ,,универсална преса за алуминиева дограма/голяма/ и питай за цена.Абе направо ги разгледай в сайта им и си избери каквото искаш.
http://alexpresi.com/services.html
http://alexpresi.com/contacts.html
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "алуминиеви врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: