Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
mimo73 написа:
Сега го гледах,вклучва на 2,5 и изклучва на 4...
mimo73 написа:
..а балона е с налягане 1,5 атмосфери,беше на 1 и аз го донапомпих..
Ето къде е бил проблема - РС е бил винаги пълен, все едно че го няма! Не знам какво са бутали от фирмата. Заводските настройки на хидрофора са 1,5-3бара на пресостата и 1,5бара на балона. Ако се настрои на 2,5-4бара пресостата, трябва и балона да се надуе на 2,5бара. Само че на мен това 4бара ми се струва много - може помпата да не успее да ги достигне и да изгори. Най-добре е да се върнат настройките на пресостата 1,3-3бара.
sian - специалист
LazarGanev написа:
mimo73 написа:
mimo73 написа:
Ето къде е бил проблема - РС е бил винаги пълен, все едно че го няма! Не знам какво са бутали от фирмата. Заводските настройки на хидрофора са 1,5-3бара на пресостата и 1,5бара на балона. Ако се настрои на 2,5-4бара пресостата, трябва и балона да се надуе на 2,5бара. Само че на мен това 4бара ми се струва много - може помпата да не успее да ги достигне и да изгори. Най-добре е да се върнат настройките на пресостата 1,3-3бара.
Аз го правя 2 на 3 атм.
sian написа:
Аз го правя 2 на 3 атм.
Може, няма проблеми. По-често ще включва помпата. И налягането в РС също трябва да се вдигне на 2 бара.
stanimir nedev - напреднал
При механичния пресостат трябва точно да се съобрази дебита и налягането на помпата с консумацията в момента помпата е голяма а консумацията е малка и затова се получава това наваксване на помпата . Вкраен случай сложи електронен пресостат и проблемът ще се реши
filmatoplo - майстор
Бая време си играя при нагласа на пресостата , поне 10 тина пъти пускам и спирам до точно регулиране.Същото е и със помпенето или испущането на съда.Колкото съда е по малък толкова он-оф е по често ,има случаи когато при черпане на вода помпата си работи постоянно.Аз го нагласям да тръгва от 3,5 и да спира на 5 бара , понякога от 4 да тръгва и до 6 бара спира помпата .По малкото налягане от 3,5 бара понякога не може да преодолее клапана преди бойлера и оттам душа не тече . :wink:
mimo73 - напреднал
LazarGanev написа:
mimo73 написа:
mimo73 написа:
Лазаре напълно си прав,заводските са които казваш, и тои беше така,1,5-3,но именно тогава ми идваше слабо и оня го вдигна на 1,8-3,5, а тези по високите ги четох в книжката,незнаех че се ползват само при идеални условия..днес идваха и пак пипаха нещо,сега е по добре и вклиучва след 20 секунди работа,и налягането е добро...
Филма, кви работи говориш бе? Възвратния клапан на бойлера отнема 0.35 бара, а не 3.5 бара. А пък не всяка помпа вдига 6 бара и по този начин никога няма да изключи и ще изгори..
filmatoplo - майстор
Точно в тоя случай си беше така , даже съм размонтирвал клапан -с уста въобще не може да се духне през него .След 5 часа следобед като тръгне голямата консумация на града на горните етажи толата вода въобще не тече и затова монтирах хидрофори на къщите .6 бара си ги вдига -монтирам Грундфос МКу 3-35 .
dragozow - майстор
По инструкциите на такива помпи пише да се поглежда налягането на 6 месеца и при нужда да се допомпва до 1.5 атмосфери.
vata - напреднал
Здравейте,някой може да обясни по подробно колко точно се помпа разширителния съд.
"Когато му пада налягането на разш. съд почва и по-често включване - това е сигнал да се помпа - естествено при спрян хидрофор и вода и "разтоварено" налягане Smile " - Какво значи това?

Тема "налягане на хирофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: