Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
здравейте имам ужасен проблем с асансьора.Откраднаха командното табло сега асансьорния техник ни иска 300 лева за 2-ра употреба без монтаж което е малко непосилно за нас имайки в предвид че само 3 семейства от входа го ползваме и плащаме и без това голямата такса.
мисълта ми е някой мойе ли да каже какво точно представлява таблото с бутоните.на пръв поглед е алумиева планка с 10 бутона ?
moimoimoi - майстор
според мен това е работа на самите техници който обслужват асансьора ви
ако е заради алуминиевата планка ок,ама бутоните защо са взели :?
ти как мислиш -те от къде имат втора употреба :lol: ,при тях трябва да са все нови компонентите

а относно цената-ми височка ми се вижда за втора употреба
значи един бутон,най евтиния на пазара на елмарк да кажем е 5 лева,т.е. 10 бутона са 50 кинта,ако са по маркови примерно 10-15 лева ама пак не достигат 300 коиито ти искат
pavkatay - майстор
moimoimoi написа:
според мен това е работа на самите техници който обслужват асансьора ви
ако е заради алуминиевата планка ок,ама бутоните защо са взели :?
ти как мислиш -те от къде имат втора употреба :lol: ,при тях трябва да са все нови компонентите

а относно цената-ми височка ми се вижда за втора употреба
значи един бутон,най евтиния на пазара на елмарк да кажем е 5 лева,т.е. 10 бутона са 50 кинта,ако са по маркови примерно 10-15 лева ама пак не достигат 300 коиито ти искат
'бахти и габровците- страшни са :-D
vekarata - специалист
Има голяма вероятнос самите техници да са извършили кражбата.Подал ли си сигнал в полицията?Фирмата която потдържа асансьора има клауза за установени липси на дадено съоражение.Провери додовора който сте сключили с тях? Цената която ти искат е три пъти по голяма.Успех в борбата с обирджиите.
lubomirlz - специалист
Сменяйте фирмата ако имате възможност, както казаха колегите тоя техник иска сериозно да ви обрули :evil:
mita6kiii - специалист
На колко етажа(асан. спирки) е входа?Един бр. бутон за асансьор надхвърля 20лв.(нов).
че кражбата е направена от някой техник то е ясно имайки в предвид че няма нито един оскубан кабел.а за цените явно не случайно ми се е струвало скъпо тук в габрово асансьорната мафия си .... м...
въпроса е да си направя една планка да купя бутоните как спомена колегата за 50 кинта и ако няма друго да си платя на които му разбира да ги върйе и готово освен ако не изпускам някоя подробност ?
входа е на 6 ет. на 4-ти плаща 1 на 5-ти 1 и на 6 есетствено аз
lubomirlz - специалист
Проблема е че това е съоръжение с повишена опасност и право да барат по механиката и управлението имат само лицензирани лица. Трябва да му се води и дневник за техническото състояние, където се описват всички ремонти и профилактики.
Може да направите всичко както си трябва и да е технически издържано, но стане ли нещо "жална ви майка " първо вас ще погнат.
Вземете се свържете с някой по-висшестоящ от техника във фирмата, оплачете се за лекото изнудване.
Проверете и в други лицензирани фирми как стои въпросът с ремонта.
Johny - майстор
Нищо не им пречи сами да си доставят материалите. Повечето фирми са ЕТ-та - баща и син например. На кого да се оплаче.
Ние имахме един такъв, който ходеше като професор и беше неоткриваем. Сменихме фирмата и сега момчетата са много точни. При повреда идват дори в почивни дни.
Сменете си фирмата по поддръжка!

Тема "Който разбира от асансьори да помага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: