Ел. инструментите. Консумативи.
hakama - специалист
Привет, бихте ли ми препоръчали къде могат да ми заточат веригата на електропил (китайски) в София. Колко струва тази услуга? ИСкам да си взема и резервна верига.

Благодаря
sek.1 - специалист
На симеоновско шосе посока околовръстното преди двата завоя от дясно в пряката има магазин на Хускварна там точеха вериги по 1.50 лева също и продават вериги всякъкви стъпки и размери .
hakama - специалист
sek.1 написа:
На симеоновско шосе посока околовръстното преди двата завоя от дясно в пряката има магазин на Хускварна там точеха вериги по 1.50 лева също и продават вериги всякъкви стъпки и размери .
Вече е 2,50, отидох на бул. България близо до Jumbo , за 3лв :)
За верига Хускварна кат омоята - 21лв искат...

ЕДИТ: По какъв начин се заточва веригата, пилата специална ли е , счу ми се че ръчно заточи веригата... и си мисля дали да не може и аз да си я заточвам ?!
:roll:
dragozow - майстор
http://www.argo-market.com/
В магазина на ул. Тракия 2, струва 3 лева и става веднага.
glupak - специалист
Хускварна на ул. "Богдан", 3.50лв.Става за 10 мин.
Ръчно се точи с кръгла пила, която може да се купи пак там.
Продават се и приспособления за водене на пилата - безполезни според мен..
Добре е на две-три ръчни точения да се прави машинно. Инак се получават недопустими разлики и машината "влачи" настрани.
sek.1 - специалист
Може и на ръка просто трябва да добиеш усет. Въпросния шаблон за точене който се предлага за мен е излишен. Машинното точене "изяжда" много по бързо веригата а и вече при тия цени от 3 и нагоре лева пак ще почна да си ги точа на ръка . Може пък и да е дошло времето да си направя една машинка за заточване.
hakama - специалист
sek.1 написа:
Може и на ръка просто трябва да добиеш усет. Въпросния шаблон за точене който се предлага за мен е излишен. Машинното точене "изяжда" много по бързо веригата а и вече при тия цени от 3 и нагоре лева пак ще почна да си ги точа на ръка . Може пък и да е дошло времето да си направя една машинка за заточване.
Е на мен ми взеха 3лв и не чух да се пуска машина, т.е. на ръка я наточи?! Машинното колко струва?
sek.1 - специалист
Силно ме съмнява някой да седне да си играе да точи в магазин верига на ръка. Това че не си чул машината нищо не означава. То се познава много лесно по следите които оставя камъка и пилата загледай се в зъбите няма нячин някъде да не е натиснал по силно и накрая на някой от зъбите да има леко посиняване на стоманата което с пилата няма как да стане.
dragozow - майстор
Нашата машина също няма да я чуеш.
mitko64 - майстор
Внимавай само къде даваш веригата за острене. Аз мойте ги нося в магазина на Щил до Пирогов. През 4-5 ръчни заточвания ги нося на машинно. Последния път, обаче имах път през Монтана и ги занесох в тамошния Щил( 2 броя). Почти нови вериги ми ги върнаха с половин зъби. Идеше ми да го околовратя стях Специалиста дето ги е заточил.

Тема "Къде заточват вериги за електропил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: