• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
skrijo - специалист
velev-klima написа:
Диодите се монтирват на радиатори и се свързват с кабелите дето има на тях ето виж ги как изглеждат .[/img]
Диодите се свързват един с друг само с кабелите :idea: (ако греша ме поправете ).
Червен цвят : кабел който се свързва с другия.
Син цвят :завинтва се на радиатора .

Диодът нали има Анод , който рябва да е + свързан , а катода - .Така ли са на Греца ?

ПП:Казвайте, че се убърках :-D .
cvetanmu - специалист
Като купуваш диодите огледай маркировките на корпуса им.Там трябва да е сложена маркировка кое е анод и кое катод-това ще определи как да ги свържеш и колко радиатора ще ти трябват( два или три ).
С 2 леви - специалист
Най-добре се откажи, честно.

Толкова ли е сложно да напишеш "грец" в гугъл?

Изображение

:evil:
skrijo - специалист
С 2 леви написа:
Най-добре се откажи, честно.

Толкова ли е сложно да напишеш "грец" в гугъл?

:evil:
Аз не се отказвам :wink: .И съм писал в google.На схемата разбирам как са , но иначе като видя диода и не знам кабелчето и долната част с резбата как се свързват :?:

1. Металната част на диода с резбата завъртяна на радиатор .От там изкарваме проводник и след това го свързваме с кабелчето на диода ,които са свързани с единия извод от вторичната намотка :?: :?: :?:
2.Металната част на диода с резбата на радиатор и изведен от там проводник :?: :?: :?:
3.Кабелчето на диода :?:

БЪРКАМ ЛИ :?:
С 2 леви - специалист
Купи си 4 диода с радиаторите
http://www.vikiwat.com/product.php?prod ... 344&page=1

Схема грец се състои от 4 броя диоди, два по два последователно и двете двойки последователно свързани диоди се връзват паралелно единия полюс се взема от двата катода, другия от двата анода.

Дай на някой 20 лв да ти свърши работа... или питай в магазина как - да ти го обяснят зеленото къде, червеното как...

:lol:
skrijo - специалист
Значи правилно съм казал :-D .Колко тежи горе доло готовото изделие :?: Нещо от това което съм написал в горния си пост , ако бъркам казвайте , че ще купувам диодите :?: Сега за дросела :-D .Само един проводник да намотая около магнитопровода (без вторична намотка :?: илки не може ) :?:
Johny - майстор
cvetanmu написа:
Като купуваш диодите огледай маркировките на корпуса им.Там трябва да е сложена маркировка кое е анод и кое катод-това ще определи как да ги свържеш и колко радиатора ще ти трябват( два или три ).
Те т`ва не можах да го разбера. Би ли обяснил.
cvetanmu - специалист
При този корпус на диода има вариант анода да е към резбата или катода да е към резбата.Ако си купи примерно d62-200n 2бр и d62-200r 2бр ще може да си навие двата диода на един двоен радиатор и другите два на друг.Ако всички диоди са на отделни радиатори ще е по-трудно да ги събере в някаква кутия.
glupak - специалист
skrijo написа:
Значи правилно съм казал :-D .Колко тежи горе доло готовото изделие :?: Нещо от това което съм написал в горния си пост , ако бъркам казвайте , че ще купувам диодите :?: Сега за дросела :-D .Само един проводник да намотая около магнитопровода (без вторична намотка :?: илки не може ) :?:
Само един, около 16кв. мм., шина. Ако ти е трудно да намериш шина или да я навиваш (трудно се навива) може и с няколко проводника с общо сечение около 16кв. мм.
Какъв ти е магнитопровода? Провери първо колко навивки ще събере намотката.
skrijo - специалист
glupak написа:
Какъв ти е магнитопровода? Провери първо колко навивки ще събере намотката.
Kакъвто кажете такъв ще купя :) .Къде в Стара Загора мога да купя магнитопровода и проводника ,за по-лесно и макаричка :-D по-евтинко :?: Колко горе доло тежи готовото изделие :? .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Електрожен от променливотоков на правотоков" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: