Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naydenov_e - помощник
Здравейте, нов съм в този форум, но и аз реших да попитам нещо:
Ще ми се наложи да наема работно помещение около 150-180 квадрата, на 4 м височина - еднообемно. Сградата е санирана с ПВЦ дограма и много дебели стени. Южно изложение.
Въпросът ми е как да го стопля, поне малко да не е студено през зимата, но там няма да се живее, така че може д ане е мнгооо топло, но да не ходим с връхните дрехи.
Разбирате че ще съм под наем и не мога д аправя огромна инвестиция, защото не е ясно колко време ще съм там.
Тоест трябва ми нещо средно като месечен разход и първоначална инвестиция.
Още една подробност, ако се използват климатици, може да има малък проблем (случвало ми се е на други места), защото те реално духат и местят въздуха и други неща заедно с него, а това може д ами пречи. И затова ми се е налагало да ги спирам докато работим, което води до застудяване.
Мерси предварително
torbalan - Дървен философ
e то вариант съвсем без да духа няма...
щом грееш въздуха - той се мести...

ако целта е да минимизираш движението на въздуха - радиатори...
инвестицията ще е минимална, ако са на ток...
vanko68 - специалист
Едно яко кюмбе + 20 м3 дърва и ще си решил проблема с духането....И с инвестицията.....
naydenov_e - помощник
недейте така с кюмбе 21 век
не съм казал да е без пари, а само да има някакво разумно отношение разход/инвестиция.
ако можете да кажете какви са алтернативите, ще съм благодарен
viko01 - специалист
бутни тавана на 2.50 с растер.
Mega - специалист
Този голям обем се сгрява трудно! Както казва колегата или свали тавана или приготви доста пари за отопление!
LazarGanev - "Велик майстор"
Мога да ти дам решение, но на газ
vanko68 - специалист
Тва с кюмбето си беше майтап...Ако има газ там,Лазар ще ти даде най-доброто за теб решение. А ако нямаш газ,ще го мислим тогава...
naydenov_e - помощник
причината да е толкова високо помещението е, че ми трябва височина. така че не мога да бутна тавана надолу.
Май с газ няма да стане.
Аз не очаквам да се топля без пари, но ми се искаше да споделите какви са вариантите, ако има такива...
LazarGanev - "Велик майстор"
naydenov_e написа:

Аз не очаквам да се топля без пари, но ми се искаше да споделите какви са вариантите, ако има такива...
Има варианти и за 6м, и за повече. Ползват се за автосервизи, производствени помещения...Подобно на градинските отоплителни тела - чрез инфрачервено излъчване, а не чрез топлене на въздуха.

Тема "отопление на голямо помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: