• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
alekghe - специалист
Ако си стиснете ръцете по квадратурата на плочата - печелиш.покрива винаги е разгънатата площ,защото може да имаш зп 50м2 и покрив 100 м2.Ако се пазариш по зп на плочата може да дадеш и по висока цена,обаче ако се запазарят по площта на покрива тогава дръж за по ниска цена.Примерно по ЗП на плочата 45 лв/м2 , при РЗП на покрива 30лв/м2.
ArturDent - Почти Безобиден
А как цена на кв.м на плоча. Нали наклона може да е друг и от там разгъната площ на покрива по-голяма.
Днес един съфорумец започва да и прави покрива и цената на материалите при 22% наклон и при 30% наклон се различава доста. За труда ми каза пак същата цена.
KATANS - напреднал
ТОКУ ЩО ГОВОРИХ С ЕДИН МАЙСТОР И ТОЙ СЪЩО МИ КАЗА ЧЕ ЦЕНИТЕ СА НЯКЪДЕ ТАМ.ПО ПЛОЧАТА ОКОЛО45 ПО СКАТОВЕ НА ПОКРИВА 30ЛВ.НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е РЕАЛНО КАТО ЦЕНА НО НА МЕН ТРУДА НА МАЙСТОРИТЕ МИ ИДВА ДО ПОКРИВА 5 800 ЛВ. А НА САМИЯ ПОКРИВ 6 300 ЛВ.ИЛИ ЗА 143 М2 БЕЗ МАЗЕ НА ДВА ЕТАЖА ЦЕНАТА ЗА ТРУД ИЗЛИЗА 12 100ЛВ. :? МНОЖКО МИ СЕ ВИДИ!
tetomaster - специалист
complast написа:
Колкото повече улами и била ,толкова повече потенциални течове.
Тук бих казал друго, ако през уламите минават комини или отдушници, това са потенциални течове. Същото се отнася и за билата. Но, ако покрива се прави от добри, ама наистина добри майстори не мисля че ще има течове. По въпроса за цената ще кажа следното:" Когато протече покрива спомнете си какво търсихте, качествен покрив или ниска цена"
alekghe - специалист
KATANS написа:
ТОКУ ЩО ГОВОРИХ С ЕДИН МАЙСТОР И ТОЙ СЪЩО МИ КАЗА ЧЕ ЦЕНИТЕ СА НЯКЪДЕ ТАМ.ПО ПЛОЧАТА ОКОЛО45 ПО СКАТОВЕ НА ПОКРИВА 30ЛВ.НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е РЕАЛНО КАТО ЦЕНА НО НА МЕН ТРУДА НА МАЙСТОРИТЕ МИ ИДВА ДО ПОКРИВА 5 800 ЛВ. А НА САМИЯ ПОКРИВ 6 300 ЛВ.ИЛИ ЗА 143 М2 БЕЗ МАЗЕ НА ДВА ЕТАЖА ЦЕНАТА ЗА ТРУД ИЗЛИЗА 12 100ЛВ. :? МНОЖКО МИ СЕ ВИДИ!

има два вида труд качествен и ефтин, обаче са по отделно.
tetomaster - специалист
Преди 2 дни направих една оферта за покрив на колега от форума и цената която се образува е 72 лв. на кв.м. .Покрива е двускатен, с един комин. Като трябва да се има впредвид на какво ниво ни дава покрива. В случая на ниво плътна дъсчена обшивка.
KATANS - напреднал
tetomaster написа:
Преди 2 дни направих една оферта за покрив на колега от форума и цената която се образува е 72 лв. на кв.м. .Покрива е двускатен, с един комин. Като трябва да се има впредвид на какво ниво ни дава покрива. В случая на ниво плътна дъсчена обшивка.
И ТОЙ Я ПРИЕ ЛИ?И НА МЕН МИ ПРАВИХА ОФЕРТА ОТ 185Е ЗА М2 ЗА ГРУБ СТРОЕЖ И КАТО ЧЕТА ПО ГОРЕ МАЙ СЪМ СЕ МИНАЛ ,ЧЕ НЕ СЪМ ПРИЕЛ!
tetomaster - специалист
Колегата каза че цената е добра. Утре ще покажа снимки където цената на покрива е 300 лв. на кв.м.
KATANS - напреднал
АКО И МАТЕРИАЛА ВЪТРЕ В ЦЕНАТА СИГУРНО МУ Е ХАРЕСАЛА!ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА ТАМ СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ЛУД И ЗА БАНИЦА ......НО НЕЩО МИ СЕ ГУБИ :lol:
Последна промяна от KATANS на чет апр 15, 2010 11:24 pm, променено общо 2 пъти.
alekghe - специалист
ти при 185 евра бункер ли ще правиш и ще го облицоваш с гранит от Зимбабве.Цените в момента са около 100 - 130 евра на квадрат.Относно покрива за 300 лв,може ако конструкцията е от тройно лепена дървесина и всички екстри са налице.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "ПРЕДСТОИ МИ СТРОЕЖ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: