• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички въпроси за вилата.
sasco - помощник
Здравей,

следя ти темата и доста ми харесват снимките.Напредваш.Имам въпрос.Тази ламперия и дървения как я опушваш(обгаряш) и с каква цел?Предполагам с някаква горелка?Интересно ми е ,тъй като и аз съм в процес на ремонт подобен на твоя(не в родопски стил),на къща близо до София и много ми харесва това обгореното!Имам разни идеи за механа.

Успех в ремонтите!
andon1980 - специалист
sasco написа:
Здравей,

следя ти темата и доста ми харесват снимките.Напредваш.Имам въпрос.Тази ламперия и дървения как я опушваш(обгаряш) и с каква цел?Предполагам с някаква горелка?Интересно ми е ,тъй като и аз съм в процес на ремонт подобен на твоя(не в родопски стил),на къща близо до София и много ми харесва това обгореното!Имам разни идеи за механа.

Успех в ремонтите!
Опушването става с обикновенна газова горелка само че с по големия размер на дюзата за да става по бързо.След това съм ударил два слоя безир и мисля вътре да оставя така а отвън е лак палисандър но той скри елементите на обгарянето.Иначе сега се работи по двора и до месец ще е готов и той изцяло а до два максимум 3 мисля че и къщата /плевнята /вече ще е на финала
rockwall - майстор
andon1980 написа:
... щампован бетон ... Доиде ми идея дали да не направя ...... банята от това нещо. .... Дали ще стане ?
сложи си теракота
andon1980 - специалист
Вече времето се стопли и ремонта по двора започна.Ето две снимки едната е преди другата след.Половината двор ще се настели с тикли а другата половина ще остане райграс

Прикачен файл

002.jpg
002.jpg (93.63 KиБ) Видяна 7644 пъти

Прикачен файл

001.JPG
001.JPG (70.8 KиБ) Видяна 7645 пъти
merakliq - специалист
Пътеката с тикли е екстра! Какво насипваш под тиклите? Фугите ще ги пълниш ли и с какво?
andon1980 - специалист
merakliq написа:
Пътеката с тикли е екстра! Какво насипваш под тиклите? Фугите ще ги пълниш ли и с какво?
Под тиклите се запълваше досега с преситена пръст коят оизвадих от избата и няма къде да сложа , сега вече докарах 3 кубика пясък който да замести пръста а фугата ще е с цимент и пясък
ArturDent - Почти Безобиден
Колега, недей пуска повече снимки на които се вижда покрива. Уважавам труда който влагаш и винаги ми се иска да напиша нещо като "Браво!", но като видя тоя ундулин на покрива... затварям темата....
l_bonev - специалист
Прав е колегата за покрива , но всичко друго е страхотно.
andon1980 - специалист
l_bonev написа:
Прав е колегата за покрива , но всичко друго е страхотно.
И мен покрива ме дразни но ме хвана мързела да нося дебели железа за да наредя камъните отново.Ондулина беше най - лесния за транспортиране вариант сигурно обаче върху него ще наредя турски керемиди мисля че формата му позволява.Но това ще е най накрая
andon1980 - специалист
Вече сложих дюшемето на горния етаж ,прозорците ,решетките и витата стълба която свързва двата етажа.Като добият вид за снимка ще публикувам и тях

Прикачен файл

2605.JPG
2605.JPG (153.59 KиБ) Видяна 7024 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ремонт на една родопска каменнна къща/ плевня/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: