Напишете въпрос свързан със санирането.

Кой вариант е по-удачен?

Анкетата завърши на пон май 17, 2010 10:30 pm

36%
1 Вариант
4
55%
2 Вариант
6
Няма гласове
3 Вариант
9%
4 Друг - и кой е той?
1

Общо гласове: 11

6aman - напреднал
Здравейте,
в момента имам размисли, които ме объркват.
Имам следната ситуация(виж графиката):
В стаите ще има отопление, в гаража не - притеснения за топло загуби.
1.Вариант 1 - червено
2.Вариант 2 - син
3.Вариант 3 - никаква вътрешна изолация, при положение, че ще имам 8 см външна + добра дограма.
п.с. четох във форума за какви ли не ситуации, но като моя случай така и не намерих.

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (36.36 KиБ) Видяна 3075 пъти
pavkatay - майстор
според мен вариант 2 е добър. при всички положения има значение и подовото покритие в стаята. ако е теракот все ще ти е некомфортно на краката, ако ходиш зимата бос . естествена дървена настилка в комбинация с изолацията в гаража ще ти върши чудесна работа. ако слагаш ламинат има депрон за поставяне под ламината- също добра комбинация с ватата в гаража.
PIP - майстор
При мен е същото и съм решил да слагам вата/гк само на тавана на гаража.
6aman - напреднал
Благодаря за бързите отговори. Сега обаче нямам добри специалисти за вата + ГК и май отивам на вариант фибран и на стената и на тавана в гаража.
Или да взема да потърся специалисти ГК и да си реша терзанията?
pavkatay - майстор
то тук има две школи, ама аз съм привърженик на тази със стиропора за твоя случай.
Тани - модератор
Вариант 2 ти решава проблема с термомостовете .
ivanovrg - специалист
най-добре тавана в гаража само с вата(подебела и от тази с фолиото,като добре облепиш дюбелите и фугите с фолиево тиксо)
не ти трябжа ГК там
FMaster - специалист
Варянт 1 ти е задължителен независимо от вариант 2!
Оптималния варянт ти е 1 и 2 изпълнени заедно!
Като фибрана за пода може да ти е минимум 3см. а дебелината на изолацията вътре в гаража не по-малко от 5 см.
torbalan - Дървен философ
аз съм в аналогично положение и смятам да сложа 4 пласта вата по 4 см. от тази на юрганчетата на тавана в гаража....

имам една стая, над която е тераса - там на тавана сложих 4х5см. вата...

защо 4 и защо 5 см. - такава имаше на магазина, като ходих да пазарувам :)

виж на стената не сложих нищо, защото след гаража при мен има малко коридорче, в което ще сложа радиатор...

мхм
то накрая, със сигурност ще хартисат материали, та току виж и на стената съм сложил изолация :)
ralev - специалист
Тани написа:
Вариант 2 ти решава проблема с термомостовете .
+1

Тема "Решение за топлозиолация в помещения - да или не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: