Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikibi - специалист
Тьрся помощ за намиране на безплатна програмка желателно на бьлгарски за проектиране, разчертаване и евентуално тестване на електро- инсталаций. Ако ще и да е нещо елементарно пак ще свьрши работа, че то от проектанти аман вече. Благодаря предарително на всички отзовали се.
mirk - майстор
:lol: Ако може и да ти я изпълни на практика ще е най добре :lol:
Аман от проектанти ама те са необходимото зло :lol: щото се подписват на проекта и т.н. бюрокрацията я знаеш.

Ето ти една която отговаря на повече от изискванията ти http://www.schneider-electric.bg/sites/ ... odial.page

Имай впредвид че програмата не работи сама, резултатите ще са правилни ако знаеш как да и зададеш правилните начални условия и съответно правилно съставена схема на инсталацията.
nikibi - специалист
Огромни благодарности, дрьпнах я програмката и е точно това което ми трябваше дано само не е демо. Почерпката е от мене за София, когато е удобно. Не че сьм против проектанти, конструктори, архитекти и тн. НО всеки си дьрпа чергата кьм себе си как му е по удобно. Тоест между теорията и експлоатацията е неблагодарната практика на монтажа кьдето в 80% от проектите претьрпяват изменения в следствие на най-различни причини. Много по лесно е да хвьрлиш на малоумника корегираната му схема на инсталацията отколкото да му обясняваш кьде и какво точно е пропуснал. Факт е че повечето проекти са типажни и в тях се променят само датите и името на обекта , а проектантьт дори не стьпва, поне да го види кьде се намира. Попадал сьм на и на кадьрни с който е песен да се работи, има обаче и катили с който се разправяш докатоо ти скьсат нервите. Последния случаи беше с един които е пропуснал да предвиди че трифазни климатици на 220V странно защо нема как да се включат. Вярно че навсякьде има и кадьрни и некадьрни, но от всичко най-мразя мьрльовците.
maroka - специалист
В тия случаи се бачка с АутокатУто, както го наричат майсторите в строителните бригади :)

Ще ти служи не само за Ел. Инсталация, а за ВиК, че и за обзавеждането в последствие.

Ако имаш нерви си чертаеш и контролираш сам. Ако ли не си вземаш някой техник, нямат много работа в момента и той прави проект, евентуални промени и последващ надзор. Може и да си се сблъсквал с идиоти, дето само за чертеж искат пари, но има и много читави професионалисти, които си вършат работата както трябва.
mirk - майстор
Няма страшно не е демо версия :) просто е платена от Шнайдер България и я пускат за свободно теглене щото си работи само с техните продукти. Но като се има впредвид популярноста им това не е особен проблем. Иначе има и по нова версия мисля че беше 4.0 която вече е платена и не е на български, мисля че има демо на глобалния им сайт.
Версията 3.2 си е напълно достатъчна и все още работи с напълно актуални продукти (без последните новости).

Тема "Помощ за намиране програма за проектиране на ел. инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: