Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ribnikolaevi - майстор
Казусът е следния: да се монтира на пода на едно и също помещение (и в дневната, и в антрето) масивен паркет и гранитогрес едновременно. Класическото покриване на фуга с различни лайсни, които се предлагат по магазините, се смята за неестетическо. По какъв начин може да се оформи тази фуга?
Важна особеност е, че гранитогресът ще е оформен на фигури (с водно рязане), паркетът също, за да се впише.
ebahti - майстор
сигурно Ти го смяташ за неестетично....но това е най добрия вариянт-стига да подбереш подходящата за твоя случай лайсна
ribnikolaevi - майстор
Оф, пак ли ме заспами бе човек.
Нека чуем какво ще кажат и другите.
Само да спомена, че предвиждам да оставя паркета да диша по другите три страни, само по фугата с гранитогреса не искам да мърда.
ebahti - майстор
Ок.не те спамя и няма да пиша по темите ти повече....но друго животно освен лайсна,май няма...или аз не знам. Айде чао
Spokoiniq - майстор
За да избегнеш мърдането на паркета(моя е залепен дъб 22мм но все пак) се ползва за по-красиво буфер от корк, който се лакира(в моя случай ваксира).Разликата с теб е че при мен си е гранит 20мм.

Прикачен файл

Изображение0073s.jpg
Изображение0073s.jpg (101.22 KиБ) Видяна 5612 пъти

Прикачен файл

Изображение0074s.jpg
Изображение0074s.jpg (144.4 KиБ) Видяна 5612 пъти
ribnikolaevi - майстор
Идеята е страхотна.
ArturDent - Почти Безобиден
А колко е дебел тоя корк и как го изрязваш равномерно. Не се ли рони?
parketmilanov - специалист
реди се с паркета и се залепва за корка и другата настилка , след което се цикли фугира и лакира на 1 път заедно .единственото условие за да стане наистина естетично като на снимките е камъка/греса/ да е на 90градуса ако има фасет става малко нещо като нищо подобно .
струва грубо 10 ина лева труд и материали .....или 15 .не помнА :)
Spokoiniq - майстор
Знае бате Боби :lol: Виж за фасета не си прав, защото изпускаш че е писал че ще режее водно греса, демек 90% отвсякъде, ще се води идеално по извивките , само да се захване добре за паркета( че греса е по-тънък два пъти)

Тема "Фуга между паркет масив и гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: