Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
маречков - специалист
Моя го сложих миналата събота, а тая вече се е показал. От метро купих смеската, някаква в зелена торба и я гледах да има много сортове в нея, че да е по - шарено.
Я да питам, някой ползва ли разпръсквачи за поливане от тея дето не се вкопават в земята, а се виждат постоянно?
Johny - майстор
Да, но установих, че тези дето се въртят, поливат по-равномерно.
pavkatay - майстор
въртящите се поливат наистина по-равномерно.ползвал съм най-малко 7-8 модела (цени 1,20 - 25 лв) най съм доволен от едни евтини турски, с три лъча на 120 градуса. разпръсквача се върти от реактивната сила на струята, която излиза от три отвора. всеки от трите накрайника се завърта около оста си,като по този начин се регулира скоростта на въртене и площта, която се полива.има малки и големи такива. из цялата градина съм закопал армирани маркучи свързани с кранове към помпа от кладенец и разпръсквчите са разположени така, че да покриват цялата площ. хубавото е , че горната им част се развива - при косене, за почистване, за подмяна.....в един ъгъл имам по- скъп секторен разпръсквач , който не върши много добра работа, заради това, че е на края на веригата и налягането е по- слабо
pavkatay - майстор
stanimir nedev написа:
насял съм го на 9 04 още не е изникнал защо ли някои казват че е студена земята може и малко по дълбоко да съм го заровил
ще поникне, явно не си го поливал достатъчно. и е малко хладно.....
Johny - майстор
И аз съм на същият разпръсквач.
Станимир - Пролетта е студена и с един приятел си говорехме, че лозето е като измръзнало. Липсва топлина за развитието на растенията. При този студ това е нормално.
маречков - специалист
А снимка, име или нещо ..... отличителен белег :lol: да ги позная тея разпръсквачи. Иначе миналата година с два от по 1,20 и 10метра зелен китайски маркуч 1/2, набучен в крана покривах цялата градина, че и половината фасада :lol: и нямаше системи таймери и всичката тая простотия.
Johny - майстор
Този на снимката е един от тях. Трите рамена са с дюзи и могат да се завъртат по оста си, с което се променя скоростта на въртене при постоянен дебит.

Прикачен файл

1_big.jpg
1_big.jpg (10.47 KиБ) Видяна 5652 пъти
маречков - специалист
Ми те мойте същите, само дето са зелени.
Благодаря
pavkatay - майстор
моите са други, но на същия принцип. а със завъртането се променя и площта ,която се полива
Johny - майстор
pavkatay написа:
моите са други, но на същия принцип. а със завъртането се променя и площта ,която се полива
Ako насочиш струята вертикално, ще спре да се върти. Площта ще промениш като промениш дебита /налягането/, макар че нещата са взаимно свързани.

Тема "райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: