Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, как мога да прекроя, да направя по малки джобове за документи, тия найлоновите. Искам да ги направя малко по-малки. С рязането ясно :) но после как да ги слепя, с ютия нестават много добре, има ли някаква преса или нещо като ламинатора?
Идеята ми е да си направя албум за банкноти, тези които намирам нещо не ми допадат. Има едни визитници, но джобовете им са разграфени точно за визитки, а тиква "празни", не с джобчета за визитки не мога да намеря никъде. Има ли начин да се направи джоб от фолио за ламиниране? Тъкмо ще станат по твърди самите страници. Виждал съм подобни малки пликчета правени от такова фолио но не знам с какво и как са слепени по ръбовете.
dobromir.marinov - специалист
Като бях малък така си правих найлонови подвързии на учебниците:двата слоя найлон се поставят между две стъкла ,така че да стърчат 3-4мм. и със запалена свещ ги нагряваш от долу и те се залепват!
crez - майстор
Stanislav написа:
Здравейте, как мога да прекроя, да направя по малки джобове за документи, тия найлоновите. Искам да ги направя малко по-малки. С рязането ясно :) но после как да ги слепя, с ютия нестават много добре, има ли някаква преса или нещо като ламинатора?
Идеята ми е да си направя албум за банкноти, тези които намирам нещо не ми допадат. Има едни визитници, но джобовете им са разграфени точно за визитки, а тиква "празни", не с джобчета за визитки не мога да намеря никъде. Има ли начин да се направи джоб от фолио за ламиниране? Тъкмо ще станат по твърди самите страници. Виждал съм подобни малки пликчета правени от такова фолио но не знам с какво и как са слепени по ръбовете.
Нагряваш добре ел.поялник с тънка човка,поставаш върху "джоба" на мястото на слепването оризова хартия или друга подобна и движейки човката на поялника върху хартията по линийка. Махаш хартията и спойката е готова, при двойно преминаване получава се и отрязване на излишния материял. Проверено в действие. Успех!
Найка - помощник
Интересно, а защо не използваш някои готови фотоалбуми.
Има и по големи, без ограничители, които ще ти поберат и по- големи банкноти.
:? :)
HeYkpoTuMa - помощник
В МЕТРО има джобове с формат А5.

Тема ""прекрояване" на джобове за документи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: