Мечтата на всяка домакиня
niki_sap - специалист
Точно преди 2 години минах по същия път на разсъжденията. Тази Мидея не ти върши работа или поне не е сигурно, че ще ти свърши защото те нямат помпа за качване на отпадната вода - т.е. идеята им е да се сложат отгоре на плота и оттичането да е по-ниско от дъното им. В твоя (и в моя) случай това не е така, защото канала винаги ще се пада над нивото на дъното на шкафа.
Отделно размерите на тази миялна не са подходящи за вкарване под мивката - просто няма да влезе. Отделно тази Мидея е страшно шумна, вибрира и т.н. когато аз купувах имаве избор между три марки - Мидеята, която си показала (не стана поне за моя случай) за 260 лв, Електролука, който накраш купих за 480 лв. и една Бош, която практически беше с размерите и абсолютно копие на Мидеята за 700 лв. Така, че цената според мен не може да ти бъде решаваща в случая.
Мисли два пъти какво се случва със сифона, защото при мен размерите на миялната са възможно най-малките и пак няма място въобще за сифон. Практически тавана на миялната е точно по ръба на коритото на мивката - както казах при мен влезе до милиметри.
И аз мислех за тази Мидея, после се оказа, че не ми върши работа и взех Електролукса. При мен няма възможност за друга миялна и това е положението. Но ако имах място не бих се замислил да взема нормална миялна - просто тази не върши работа. Не, че не я ползвам, но определено не е най-добрия избор.
rum_sz - специалист
Разгледай сайта на FAGOR :)
ZEDYCUS - майстор
И обикновена пералня си се вгражда в шкафа, само трябва да е по плитка 50см за да се върже с другите шкафове в кухнята.Ето ти две снимки да видиш как изглежда горе долу.Единия шкаф е по висок заради крана за водата.Широк е 75см, а са високи единия 90 , другия 100см.

Прикачен файл

DSC01381.JPG
DSC01381.JPG (65.28 KиБ) Видяна 4302 пъти

Прикачен файл

DSC01382.JPG
DSC01382.JPG (139.93 KиБ) Видяна 4302 пъти

Прикачен файл

DSC01453.JPG
DSC01453.JPG (85.05 KиБ) Видяна 4302 пъти
rum_sz - специалист
Цялата пералня ли се вади когато се почиства филтъра :?
ZEDYCUS - майстор
Не сваля се цокълът от пред.Зависи как ти е монтиран ,ако е със сглобка минификс е най лесно, тези са с винт с тапа.Но не се разбира ,отговаря цвета на тапата.Ако ти е в кухнята ,ще е с щипки и ще е още по лесно.Пантите са обикновени на 90 градуса-покрит кант(ниско рамо).
pep - специалист
Намерих някакви за 4-4,5кг пране по 40-45см дълбоки , такава ще вземам за "вграждане" , по-голяма не ми трябва .

Тема "Пералня за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: