Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ribnikolaevi - майстор
Ситуацията е следната: Окачен таван от гипсокаротн, през който преминават тръбите на парното. В едната стая явно картонът е монтиран под напрежение и зимата като се удължиха тръбите от топлината и спукаха картона. Ясно е, че не бива да се допират. На друг таван майсторът ми запълни със някаква смес на гипсова основа тази фуга. Дори и да не пукне има оспасност ако тръбите не са добре защитени с боя да кородират и да се спукат.
Как се решава този детайл принципно?
vasilrig - специалист
обличаш тръбите с гипсокартон, :lol: а сега сериозно, тръбите имат линеиино разширение от топло - студено и ще пука винаги според мен,поне аз винаги предупреждавам клиентите 4е крие риск,ина4е го шпакловаме с къси гласфазерни ленти и като спука акрил но пак не е много красиво
Crafty - специалист
Кутия от перфориран(акустичен) гипсокартон. Не е типичното му предназначение, но има воал, който крие тръбите, а през перфорацията минава топлината по време на отоплителния сезон.
ralev - специалист
Аз винаги оставям по-голям луфт м/у тръбите и картона около 1см, и го запълвам с пяна и акрилен силикон преди латекса
ribnikolaevi - майстор
ralev написа:
Аз винаги оставям по-голям луфт м/у тръбите и картона около 1см, и го запълвам с пяна и акрилен силикон преди латекса
Това ми се струва лесно и подходящо, благодаря за съвета.
около тръбите аз слагам нещо като пръстен от изолация 5мм или подлжка за ламинат зада се плъзгат тръбите при линеиното разширение в следствие на нагряването и до сега нямам проблеми :roll:
ribnikolaevi - майстор
Също добра идея. А как го оформяш отдолу, откъм видимата страна?

Тема "Оформяне около тръбите на парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: