Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivcho_82 - специалист
Първо се слагат плочките, а после касата върху плочките. Майстора ако ти направи плочките криви, най-малкият проблем според мен ще е дали перваза ляга плътно по плочките. Ако сложиш първо касата, след това да лепиш плочките до касата идват следващите чуденки за майстора - ама той дали ще може да ги среже идеално прави :? , за да се получи равна фуга между касата и вратата? Тази фуга с какво да я запълни - със силикон или с фугираща смес???
сола 180 - специалист
Ейййй страшни сте бе.Особено последния.Ква фуга бе майка? Първо касата отвесирана естествено заедно с вратата .Майстора било то и некадърен(сами си ги избирате) лепи плочките и като фугира и е готов със всичко или той или тоя дето слага вратите идва и си слага первазите около вратата.Те лягат върху плочките ,а не до тях.
chapara - майстор
1.плочките
2.касата
3. :wink:
peter_m - специалист
Има врати с плаващи первази от двете страни, има и такива с плаващи первази само от едната страна (от другата страна перваза е заедно с касата)
сола 180 - специалист
Те ви нагледно

Прикачен файл

каса 1.jpg
каса 1.jpg (63.5 KиБ) Видяна 5847 пъти

Прикачен файл

каса.jpg
каса.jpg (64.5 KиБ) Видяна 5847 пъти
pavkatay - майстор
ТОЗИ тип врати-след плочките. моите ал. и пвц се слагат преди плочките, ама и в двата случая първия трябва да мисли за втория. а не всички да се надяват,че бояджията ще оправи работата :-D
jekasus - майстор
pavkatay написа:
ТОЗИ тип врати-след плочките. моите ал. и пвц се слагат преди плочките, ама и в двата случая първия трябва да мисли за втория. а не всички да се надяват,че бояджията ще оправи работата :-D
На същото мнение съм , МДФ-врати изглеждат красиви върху теракота, а не теракота да е изрязана по касата. А ал. и пвц фаянсаджия трябва да даде ниво за монтаж.
ivcho_82 - специалист
сола 180 написа:
Ейййй страшни сте бе.Особено последния.Ква фуга бе майка? Първо касата отвесирана естествено заедно с вратата .Майстора било то и некадърен(сами си ги избирате) лепи плочките и като фугира и е готов със всичко или той или тоя дето слага вратите идва и си слага первазите около вратата.Те лягат върху плочките ,а не до тях.
Незнам дали съм майка, ама може ли да обясниш как ще сложиш касата преди плочките, а после первазите, след като повечето такива врати са с плаващи первази само от едната страна. От страната на пантите, които в повечето случаи са от вътрешната страна первазите не могат да се свалят. Та в този ред на мисли или аз съм тъп, или ...
сола 180 - специалист
Ами кво да ти кажа по-горе ти е написано.Единия трябва да мисли за другия.Аз лично съм имал много ядове с дограмаджии и дърводелци и затова преди да почна искам да се видя с тях и да говорим кое как да няма после "ама как ".

А за алуминиевите съм съгласен да са преди плочките.

И не ми се прави на ущипана мома, по-весело.
pavkatay - майстор
преди две седмици монтирах няколко врати в едно жилище . на едната вместо 20 мм по накаква интуиция и отпуснах 25 мм за монаж на подова настилка. резултата е, че вратата не може да се ЗАТВОРИ след монтажа на ламинат в помещението към ,което тя НЕ се отваря. направо се притесних за другото към , което се отваря вратата :lol: . мерки вземам само с мастар и нивел,без да съм професионалист в ремонтните дйности съм монтирал ламинат, редил съм плочки, правил съм замазка, така, че влизам в положението на всички и с всичко се съобразявам, ама монтажника на ламината, дето го е домързяло да изшкури 2 мм СМ 11 с, което някой е запълнил една дупка на пода край касата на мойта врата да прехвърла вината на мен ми се видя малко ГРУБО. в общи линии и аз държа да се срещна с човека,който ще работи след мен и да си каже претенциите. те претенциите обикновено не са кой знае какви, но е важно да се стиковат нещата. :)
малко извън темата ще споделя най-сериозното изискване, което са ми поставяли работещи след мен - картонаджии искаха два ъглови прозореца опиращи в кръгла колона да са на едно ниво и под ПРАВ ЪГЪЛ. в случая приложих питагоровата теорема и изчислих С квадрат и стана перфектно дори според картонаджиите. по интересно е, че от цялата бригада- мой съученик на 38 г, момиче на 18 г и момък на 30 г само моя съученик беше чувал за питагорова теорема( не се сети ,че това е начина за намиране на положението за прав ъгъл на прозорците, но и не му е това работата).младите не само за питагор не са чували, ами и за много други неща и този форум съществува до голяма степен на препатили от майстори, които правят нещо ,защото 'така са ги учили'

Тема "Първо плочките или първо касата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: