• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
solo5 - майстор
той също е дълбоко проникващ :?
chapara - майстор
solo5, мойте уважения,но през блажната боя нищо не прониква.А за шпакловка,ако е дръпнато и с гипсово лепило,съвсем различно.Не смесвайте нещата,говориме за стълбище все пак,което се натоварва по съвсем различен начин,а в стената най много някоя картина да са ковнали :wink: Не давайте такива недоказани идеи,за да не бере ядове човека.Дори бих му препоръчал да надраска основата,защото явно е нещо гланцирано :roll:През годините съм лепил и с блажна боя и винервайс,още седи в БАН,където гледат опитните животинки. :roll:
dido.dimitrov - напреднал
Благодаря на всички за мненията.
Не ми се рискува само с грунд, защото явно никой не го е правил това упражнение за под. Ще се пробвам да махна боята с нещо - със сигурност няма да е горелка. Мисля да опитам по механичен начин - тел на флекса или имаше едни камбани(шмиргел за камък) дето се слагат на флекса, ползват ги за шлайфане на мозайка. Може да опитам с такава, евентуално по-едра за да драска повече. Как мислите - дали ще се замаже по камакът и да не вземе да спре да стърже? После евентуално да грундирам и да слагам плочките.
Това за сега са плановете - стига да не изкочи някое мнение, което да промени нещата.
Мисля да опитам с различните начини, да направя снимки и да споделя опит после.
Благодаря още веднъж.
П.П.нищо не казахте за лепилото - препоръчайте ми нещо, че не се ориентирам и да не взема да налетя на някое менте.
bayan - специалист
то щом ще дигош прах ламелната шайба за шлайфа нема се замаже и сваля бързо
dido.dimitrov - напреднал
bayan написа:
то щом ще дигош прах ламелната шайба за шлайфа нема се замаже и сваля бързо

Извинявай, а какво е ламелна шайба. това да не е нещо като диск ама от шкурка, наредена ветрилообрано или не знам точно как.
bayan - специалист
точно това, много го ползват авто бояджиите за бързо сваляне на боя и ръжда
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за теракот върху блажна боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: