• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички въпроси за вилата.
kiroetuk - специалист
Възнамерявам да си направя беседка на вилата и не бих отказал съвети и предложения. Размерите на Беседката възнамерявам да са 6х3 метра и да е от 6 колони.
Та първият проблем е, че мястото е с лека денивелация и се чудя :? дали да излея плоча (и върху нея да наредя камък) или да направя няколко стъпки на които да стъпят гредите и дървена скара и дюшаме ??? А има и трети вариант вместо дюшаме да наредя павета но мисля, че с тях ще е по голяма играчка.
Според вас кое ще е по-лесно и бързо за реализация а и ценово също.
Това са снимки на мястото на бъдещата беседка

Ако темата не е за тук моля да бъде преместена кадето трябва .

Прикачен файл

DSC01190.JPG
DSC01190.JPG (130.87 KиБ) Видяна 17272 пъти

Прикачен файл

DSC01191.JPG
DSC01191.JPG (133.4 KиБ) Видяна 17272 пъти

Прикачен файл

DSC01192.JPG
На тази снимка се вижда по ясно наклона
DSC01192.JPG (147.04 KиБ) Видяна 17272 пъти
complast - специалист
Беседката е хубаво/според мен/ да е 6 или 8 ъгална.Правиш
стъпки и тн.
vyrhara - специалист
Направи я по- далече от нужника, ако не е това за което си мисля- облепи го и него с дървения да стане по- битово. \:D/
GEORGI5959 - специалист
Решил си 6/3 м.- правоъгълник. Добре. Какъв ще е покрива? За какво ще я използуваш? Само беседка за почивка през хубавите дни ли ще е или ще ти се прииска да я позаградиш, да направиш барбекю и т.н., защото 18 кв.м. е една прилична площ за такава цел?
Ако е второто, аз бих се спрял на варианта плоча, но не както казваш ти - плоча и после върху нея камъни за нивелиране, а обратното. Изкопаваш основи с размери съобразени с терена и почвата, запълваш ги до кота терен с бетон /за по евтино брутобетон-с камъни и бетон/, върху него правиш кофраж - нивелация и отливаш с бетон. Получения правоъгълник запълваш с подръчни инертни материали и стр. отпадъци. Отгоре заливаш с бетон, леко армиран на квадрати 30/30 см. Върху така получената площадка правиш нагоре каквото пожелаеш.
Може да ти се види сложно, не е! Работи на принципа "направи и забрави".
kiroetuk - специалист
vyrhara написа:
Направи я по- далече от нужника, ако не е това за което си мисля- облепи го и него с дървения да стане по- битово. \:D/

Това не е нужник а нещо като барака за инструменти (там държах джибрите тази година) а за нея имах др идея да я измажа и боядисам в бяло и наредя цокъл с камън и от едната и страна да прекарам и направя чешма
kiroetuk - специалист
GEORGI5959 написа:
Решил си 6/3 м.- правоъгълник. Добре. Какъв ще е покрива? За какво ще я използуваш? Само беседка за почивка през хубавите дни ли ще е или ще ти се прииска да я позаградиш, да направиш барбекю и т.н., защото 18 кв.м. е една прилична площ за такава цел?
Ако е второто, аз бих се спрял на варианта плоча, но не както казваш ти - плоча и после върху нея камъни за нивелиране, а обратното. ".
Ами по принцип имам оподвижно барбекю и не мисля за сега да правя барбекю, а за зимата съм решил да се затваря с прозравните винили (като по заведенията) а за пода е ясно че варианта за плоча ще е тя да се нивилира а не с камъка не си ме разбрал.
Покрива за сега мисля да е от Битумна керимида понеже на къщата ми е такъв
kapanec - специалист
Моята идея за беседка е подобно на твоята .Аз реших да е изцяло от дърво ,стигнал съм до тоя етап.От снимките не си личи девенилацията на терена ви.При мен е 10см

Прикачен файл

S7004216 [640x480].JPG
S7004216 [640x480].JPG (160.32 KиБ) Видяна 17152 пъти

Прикачен файл

S7004188 [800x600].JPG
S7004188 [800x600].JPG (192.47 KиБ) Видяна 17152 пъти
kiroetuk - специалист
на първата снимка си лечи повече но ако се вгледаш във всички се вижда
complast - специалист
kapanec,
не бетонирвай дървените колони по начина показан на снимките щото
ще изгният.
bullet - специалист
Аз в момента завършвам такава беседка, но е 10м2 и с метални тръби. Също имам денивелация, поради което, в ниската част изкопах почти един табан с права лопата, а назад към високото докъдето дойде с изравняване. След това много камък-трошен. По мои груби сметки влезе около 3-4м3. Отгоре арматурна мрежа, кофраж с нивелир и бетон. Бетона на около 15см. дебелина, пое 1.5м3.
Скоро като я завърша ще пратя снимки.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Моля помагайте - Въпрос за беседка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: