Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте колеги
Става въпрос за бормашина Black&Decker модел KR500CRE 500 W. Някой ако е сменял патронника да каже как става. Патронника е от тези самонатягащите. Като отворя бормашината той излиза заедно с една ос на която е и зъбното колело. Не знам как е захванат за оста, на резба ли е, набит ли е и не мога да го сваля. Ако някой е запознат да содели :) Благодаря предварително
Chefo77 - майстор
Точно този модел не зная, но на повечето е следното:
Захванат е с винт за оста на бормашината. Отваряш патронника докрай, на дъното трябва да има винт за кръстата отвертка. Развиваш го - на обратна резба е - след което на ръка развиваш целия патронник от оста. Дано е така!
Ще пробвам да го сваля. Само да попитам знаеш ли патронника за оста с каква резба е хванат - права или обратна, за да знам как да го напъна.
Chefo77 - майстор
nkolev написа:
Ще пробвам да го сваля. Само да попитам знаеш ли патронника за оста с каква резба е хванат - права или обратна, за да знам как да го напъна.
Писал съм, колега :)
Chefo77 написа:
Развиваш го - на обратна резба е - след което на ръка развиваш целия патронник от оста.
Поне така предполагам, защото всички патронници, които съм свалял досега са били на обратна резба.
sian - специалист
Болта е с лява, а патронника с дясна. (Болта развиваш на дясно, а патр. на ляво)
Йорданов2 - специалист
Свалял съм на моя стар Б-Д, патронникът е на резба. Същото е и на бош 550 в. А на Б-Декера понеже се монтираха други приставки, дори беше описано как се сваля патронника. Завиваш един по голям щестограм за късата му страна и удряш рязко по дългата с чук, желателно дървен
Резбата си е права, но мога да го проверя ако има нужда.
Chefo77 - майстор
sian написа:
Болта е с лява, а патронника с дясна. (Болта развиваш на дясно, а патр. на ляво)
Точно!
Извинявам се за обърканото обяснение в предшния ми пост, това имах предвид ("патронника" = "болта" :cry: )

Тема "Смяна на патронник на бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: