• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички въпроси за вилата.
kiroetuk - специалист
А колко ти излезе бетона с арматурата и кувража ??
has - напреднал
СПОРЕД МЕН ЧАДЪР ИЛИ ШАТРА ВЪРШИ СЪЩАТА РАБОТА :?:
kiroetuk - специалист
has написа:
Но не изглежда по същия начин а при дъждец не можеш да се насладиш на природата
mladkal - майстор
has написа:
Колега, прощавай, но първо писането с ГЛАВНИ букви във форума не се толерира и се счита като груб тон към останалите участници. Прочети правилата!
Второ, несъмнно шатра или чадър ще свършат що годе същата функция, но...Замисли се дали нещо такова, алуминиево, найлоново,китайско произведение ще отива на една стара къща, камъните по двора, дървените орнаменти по старата плевня т.н. Когато човек прави нещо подобно не търси само иконимическата изгода, а се цели и естетически вид, симбиоза с околната визия... Отделен е е въпроса колко голяма е насладата да си съградиш сам беседка; да я построиш от до и след това всяка една биричка е някак си по-сладка. :)
kiroetuk - специалист
А и ракииката колега предполагам и тя ще е по пивка :partyman:
А след врем да казваш на децата еити тая беседка бащави сам я изгради а не тая шатра (чадър) ги купих от метро :lol:
filmatoplo - майстор
Ще се радвам на по нататъшно развитие и идеи :) , и аз имам едно местенце 3 на 4 метра за беседка или ние му викаме барбекю.или дървения.Където съм гледал по други дворове са заляли бетон и са оставили няколко метални планки още при заливането на бетона , други гледам после си копуват едни готови планки от Бриколажа които зе захващат с анкери и повдигат малко дървените греди от пода да не гният .Със метални греди пак посъщия начин с подготвени планки в бетона и после заварка .Казваме му дървения заради покрива който винаги е от дърво , и там се крие чара . :wink:
kapanec - специалист
complast:Благодаря за съвета дървените колони са от Акация и обработени до нивото на бетона .Ако изгният преждевременно ще ги сменим :?:

kiroetuk:Нивото найстина си личи не бях се загледал по внимателно:по вероятно е да посмъкнеш малко повече горния край и да повдигнеш долния като леш плочата ако тръгнеш да повдигаш само долния много ще си личи и ?
kiroetuk - специалист
да и аз така съм се насочил да сваля от горния но се замислям дали да правя кофраж на цялото място или да направя само отпреде по дължината а от двете широчина да го направя като естакада което ми се струва по лесно вие как мислите :? ?????
mladkal - майстор
kiroetuk написа:
А и ракииката колега предполагам и тя ще е по пивка :partyman:
А след врем да казваш на децата еити тая беседка бащави сам я изгради а не тая шатра (чадър) ги купих от метро :lol:
така е,ма*ка му!
Точно ей сега завърших(за таз вечер в гаража-работилница) с металните "П"-образни планки-пети (за стъпките). Друго си е да си го направиш, съградиш сам....(и е част от форума)
ZEDYCUS - майстор
Колега, преместили са темата тук,аз ползвах за основата греди 10х10,за горната част 8х8 и покрива с 10х6см.Всички по на 4 метра греди.Моята беседка е 3м на 3,50м ,за твоята си е най добре с 10х10см.Поздрави.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Моля помагайте - Въпрос за беседка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: