• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipbel - майстор
40м2 е, 9.80/4 метра ширина.
Конструкцията е изцяло от квадратни профили 2.5см, всичко метални страници съм ги облякъл с ПВЦ тръби, а по билото съм навил хоби лента.
Идеята бе никъде найлона да не е близо до нагряващо се желязо. Със същата цел за покрива ползвах 13 двойки ППР тръби в които е нанизано желязо фи8. Последното е заварено по билото и по страниците на оранжерията.
Засега е покрита с обикновен найлон аче жената много ме юркаше понеже и бил пораснал разсада доста.
Догодина ще има ъпгрейд - ще оформя ниски бордюрчета и ще ги облицовам с камък, ще покрия покрива и дългите страни с армиран найлон, а за страниците планирам да сложа поликарбонат и да оформя отваряеми прозорчета.
Планирам напояването да е капково, от голям акумулиращ съд, пълнещ се от кладенеца който е в непосредствено съседство с оранжерията.

Прикачен файл

SS852317_1000x750.jpg
SS852317_1000x750.jpg (72.32 KиБ) Видяна 28450 пъти

Прикачен файл

SS852316_1000x750.jpg
SS852316_1000x750.jpg (83.04 KиБ) Видяна 28450 пъти

Прикачен файл

SS852314_1000x750.jpg
SS852314_1000x750.jpg (87.47 KиБ) Видяна 28450 пъти

Прикачен файл

SS852319_1000x750.jpg
SS852319_1000x750.jpg (63.72 KиБ) Видяна 28450 пъти

Прикачен файл

SS852280_1820x1365.jpg
SS852280_1820x1365.jpg (64.74 KиБ) Видяна 28450 пъти
ebahti - майстор
миналата год. в оранжерията домата ми стана 10 дена преди тоя в двора...........тая год. май ще стане същото,вече съжалявам че вложих пари в тоя парник.........май единственното предимство е че варди от градушки и евентуално киселинни дъждове......... :|
Johny - майстор
ebahti написа:
миналата год. в оранжерията домата ми стана 10 дена преди тоя в двора...........тая год. май ще стане същото,вече съжалявам че вложих пари в тоя парник.........май единственното предимство е че варди от градушки и евентуално киселинни дъждове......... :|
Има нещо такова и при мене, макар че тази година се надявам да дръпна повече с парника, но иначе си трябва отопление.
Колегата pipbel, гледам големите оранжерии ги правят със стъкла на покрива. Найлона на пропуска добре светлината.
Justy - майстор
Мисля да правя оранжерия. Покривът го замислям с поликарбонат 10 мм. прозрачен. Той има, обаче един UV защитен слой. Дали ще стане?
valio2007 - специалист
Поздравления pipbel и с това си се справил.
Търсил съм доста в интернет, но не попадам на необходимата информация. Имам въпрос към хората с опит възможно ли е в парник да се извадят домати януари месец и какви изисквания има към парника за това? И изобщо какви зеленчуци отглеждате в парник? Имам предвид за собствени нужди.
mitko414 - специалист
valio2007 написа:
Имам въпрос към хората с опит възможно ли е в парник да се извадят домати януари месец и какви изисквания има към парника за това?
Може, в оранжерии на въздушни възглавници, ама за собствени нужди не е оправдано. Виж това, особено първия линк.
bou81 - специалист
пибел тези плочи на терасите ми се струват провиснали или е зрителна измама, относно за парника е трябвало основата да я повдигнеш по високо. Иначе за срокове аз ще ям краставици след 5 дена и домати около 15-20 май. Успех
pipbel - майстор
За съжаление не е зрителна измама - наистина е провиснала на 2-я етаж терасата на съседа.
Кой знае колко и какво желязо е ползвано...

Не те разбрах за коя основа приказваш.
За бордюрите споменах още в 1-я пост че нататък ще ги повдигна и нивелирам.
Johny - майстор
bou81 написа:
пибел тези плочи на терасите ми се струват провиснали или е зрителна измама, относно за парника е трябвало основата да я повдигнеш по високо. Иначе за срокове аз ще ям краставици след 5 дена и домати около 15-20 май. Успех
Oбмени малко опит. Кога и как си садил, как си отглеждал?
ebahti - майстор
Да ползвам темата........нещо ми изеде краставиците :evil: комшииката вика че са голи офлюви /х/ как се бори тая гад,сол ми казаха да посипа около краставиците амаа тя се топи у земята :?
  • 1
  • 2

Тема "Оранжерията в двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: