Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov
- майстор
86 мнения в "Имам много въпроси"
filmatoplo
- майстор
За 150 литра иска 2 панела на 2,15 площ или най малко 1 на 2,70 .Пак зависи каква е консумацията , ако се ползва веднъж на ден от 1 човек може и един панел с 2,15 площ.
говорим за без ток .

filmatoplo
- майстор
Само с малкото панели иска по малък дебит , ако нямате дебитомер на помпата сложете кран и притваряйте до нужния .тоест докато покаже по добри резултати .С по големия дебит нали се сещате че ще работи сутрин на повече импулси , 2-3 литра течност в панела преминава за секунди и помпата спира докато се загрее пак .
като си я направите системата ще видите .

tsvetelincho
- напреднал
Щом сте си си купили бойлер на Сън сиситемс значи нещо ви е накарало да смятате,че тази марка е добра.просто си купете и другите елементи от тях, без да се замисляте дали селективен или вакуумно-тръбен (селективния е за предпочитане -най- малкото е по- евтин).
Any
- напреднал
tsvetelincho написа:Щом сте си си купили бойлер на Сън сиситемс значи нещо ви е накарало да смятате,че тази марка е добра.просто си купете и другите елементи от тях, без да се замисляте дали селективен или вакуумно-тръбен (селективния е за предпочитане -най- малкото е по- евтин).Нещо и аз се насочвам натам. Гледах им вчера управлението най- доброто уж - там електроники, дисплей, и други щуротии, ама нещо много скъпо ми видя - 351лв

filmatoplo
- майстор
Хе хе хе
така е -малките системи под 500-1000 литра са по скъпи .Парадокса идва от това че пак я окичваш инсталацията за 100 литра вода със помпа ,съд,контролер ,предпазен клапан,юпиес ,обезвъздушители и други каквито ще сложа и на 3000 литра вода .
Така е и при парното .По евтино излиза термосифонния модел на покрива та дори и като си купиш бойлер само на ток за в банята .
Нали ме разбра -термосифонката е на покрива със един панел 2,70 и хоризонтален бойлер 150 литра това за лятото , а във банята си копуваш друг бойлер колкото литра искаш на ток за зимата , може да има серпентина .Термосифонката струва 1000 и нещо лева дори с допълнителния бойлер ще стигне едва 2000 лева .
няма помпи няма контролери боли те дедовия 

Any
- напреднал
Чакай малко, не разбрах. Това термосифонка какво е , този панел дето бойлера му е горе до него ли? Иначе откъм бойлери съм добре
имам един в мазето 80литра на ток, имам един на втория етаж със серпентина и мантел/ въпросния 150л на сън систем/ , да взема викаш да сложа и един на покрива, а 

Тема "Имам много въпроси" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература