Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lakom4oo - напреднал
Здравейте, имаме една къща на село която е кирпичена и и правихме ремонтче. Остана само мъншна мазилка да правим и си мислим да е обикновенна с хоросан и под хоросана рабицова мрежа. Та търся идеи за нещо друго което да не е много по скъпо от хоросановата мазилка?
torbalan - Дървен философ
много често съм виждал отлепена мазилка от кирпичени постройки...

поинтересувай се как да я закрепиш добре към стените :)

друг вариант е дървена конструкция и върху нея сайдинг или някакви аналогични панели за външно полагане :)
jekasus - майстор
Ако къщата само от кирпич без дървено-скелетна конструкция използвай дълги пирони за закрепване на мрежата .Забиваш ги под различен наклон и няма да имаш проблеми.
А сайдинг е най-грознота фасада ,но това е лично мнение.
torbalan - Дървен философ
ух, и мен не ме кефи, но е практично :)
Svilen22 - специалист
Подкрепям jekasus
Преди много години на село имахме кирпичена постройка, на която набихме дълги пирони. След това около всеки пирон увихме тънка тел/може и с рабица- тогава такова е имало/ и измазахме с циментова мазилка. Вече има сигурно 20 години и не е мръднала.
trix - специалист
Циментова с пластификатор,заместител на вар,ще стане по здраво от хоросана,а основата можеш да я полееш с разредимия грунд за стени :wink:
EDI - майстор
И като набиваш пироните, слагай метални капачки от бутилки.
lakom4oo - напреднал
това с пластификатора вместо хоросан ми хареса но има ли някой представаколко отива на квадратен метър и като парички колко е? на торби ли се продава ?
jekasus - майстор
lakom4oo написа:
това с пластификатора вместо хоросан ми хареса но има ли някой представаколко отива на квадратен метър и като парички колко е? на торби ли се продава ?
http://www.isomat.gr/index.php/bg/%D0%9 ... .flypage2/

Тема "каква мазилка да сложа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: